reede, 5. juuli 2013

Juuli alguse uued õitsejad ja muud tegemised

Õitsemist alustavad ühed minu suured lemmikud - astilbed. Tänavu kevadel näitasid nad, et on asukohaga väga rahul ja olid hullult hästi kasvanud. No kas pole ilusad lilled?! Kahju vaid, et mul ei ole ei valget ega tumepunast astilbet. Aga küllap aeg annab selleski osas arutust.


Muidu üks ilus taim, aga tea, mil moel nad kataloogi pildi jaoks selle taime korraga kogu õisikus õitsema said? Müstika!
 Veider, aga kord oli aeg, mil mulle meeldisid hostad vaid lehtede pärast ja üksikult turritavad õisikuvarred lausa lõikasin ära. :)  Aga kas pole ikka imeilusad need kellukad?!

Mullu ümberistutuse tagajärjel nõrgukesed taimed on tänavu uhked ja tugeva varrega. Kui veel roosa isendi ka saaks!


Noh ja aias on umbrohtudel täielik suvefestival. Ei ole hetkel nende jaoks aega. Saime laenata puude lõhkumise masina ja võitleme nüüd mullu suvel maha võetud kuusekuivaka langi nottidega. Terve nädala oleme sellega tegevuses olnud.

Kunagi aastate eest oli meil maasikaistandik korralike musta kilega kaetud peenardega ja puha. Liiga suur oli, tööjõudu nappis ja nii ta läks.... Nüüd kasvavad sel alal parajateks puukesteks sirgunud kuused ja mõned männid. Aga ülla-ülla! Kui aias ei saa me mingeid maasikaid, siis seal, nüüdseks juba noore metsa alt korjasime maasikaid suurel hulgal. Ei mäleta, millal varem meil nii palju maasikamoosi on olnud! Soost sai korjatud ka murakaid. Jälle üks erandlik asi - viimati oli meil murakamoosi ehk julgelt 15 aastat tagasi.

Kui just hullult ei saja, siis homme Kirivalda roosipäevale!

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Las need umbrohud ka vahetevahel olla. See on elu, kõike korraga ei jõua ja ega neil midagi häda ka pole:D Ja vahetevahel tulebki kodunt minema minna, pauerit koguma

Togram ütles ...

Minu Abikaasa vahel ikka ütleb, et egas töö jänes pole mis eest jookseb.
Nii on ka aias- kõike ei jõua ja egas see töö siis tehtud saa või vajadus selle tegemise järgi kuskile kao. Mina isegi jätan selliseid nurkasid aiasoppidesse- looduse pelgupaik, kus inimese käsi ei sekku. Kah omamoodi kena ju

Milda ütles ...

Mul on sinised ja üks roosakasa. Valge vaid madalam lihtõieline. Sinu valge nägemine tegi kohe pausi hingamisse!
Astilbed ka meeldivad iga aastaga enam.