laupäev, 23. märts 2013

Helelillad sõrmikud

Roosad ja lillakad toonid on need lemmiktoonid. Ja nii ei saanudki teisiti, kui ostsin ühe toki sellist veidi sireliõite tooni lõnga. Sinna kõrvale ka musta ja veel ühte tooni, millega on silmused varrastele juba ka loodud. 

Mustritegu oli seekord selline umbmäärane. Mingit ideed ei olnud - lihtsalt kudusin. Eriti udune oli ettekujutus sellest mustaga kootud  mustriosast. See muudkui kasvas ja kasvas kõrgusesse. 

Et kindad tulevad seekord sellised tagasihoidlikuma värvigammaga, andis märku juba randmeosa. Vähe erinevaid toone, kitsad triibud.

                                                       Sellised on need kindad käes.

Eile käis maakas linnas. Oli seal üks koolitus. Maakas sai šoki! Uskumatu, kui jubedad on linnatänavad (just need trotuaarid)! Seal justkui polekski terve talve jooksul lund roogitud. Lumi on kõndijate taldade all paksuks jääkihiks kokku pressitud.
Linna tasuta transport sai ka korra ära katsetatud. Vehkisin rohelise kaardiga selle validaatori ees - ei mina saanud aru, kas ja missugune piuks see registreeriv pidi olema. Lõin käega ja sõitsin edasi. Jälgisin rahvast - nii mõnedki lõid samamoodi käega, osad võsid istet validaatori ees taidlemata. Maakal jälle huvitav - mitte ei saa aru, mis ja kuidas. Ja üleüldse: kui Harjumaa nn keskus on Tallinn (on ju maavalitsus seal), siis miks diskrimineeritakse harjukaid ja nemad seda tasuta lõunat nautida ei või?

Aga täna oli esimene veidikenegi varakevade nägu päev. Hull oli kohe kangesti rahutu - tahaks kangesti miskit teha, miskit tekitada. Aga lumi on põlvini ja jäätunud ülemise kihi all on see lumi teraline, justkui suhkur. Millal see lumi ükskord sulama hakkab? Poiss porises, et ta on esimese supluse ikka aprilli esimese dekaadi sees ära teinud. No kes see keelab? Raiugu auk jäässe ja sulpsaku sisse! :)

2 kommentaari:

Ülle ütles ...

Väga ilusad! Järjekordselt ei jõua ma ära imestada su kudumise kiirust! See on küll kõrgeim tase!

MUHEDIK ütles ...

Assaaa, kus on alles värv:) Ja Sina veel nutad, et tahaks midagi valmis teha, naljatilk!
Ma räägin kogu aeg, et õnnelikud on need inimesed, kes on linnast minema saanud, näeme ilusat puhast lund, ärkavat kevadet, lopsakat suve ja kauneid sügisvärve. Linnas võib küll tööl käia, aga mitte elada. Nii räägib muide 3.põlve linlane :D