pühapäev, 29. jaanuar 2012

Kisub külmaks!

Temperatuur langeb kiiresti. Pool üksteist õhtul on meite kandis juba -22 kraadi.Kui külmenemine jätkub samas tempos, võib hommikuks see -25 kraadi ära tulla küll. Kangesti tahaks kütta, aga üle kütta ka ei tohi. Kas diiselkütusega auto läheb hommikul käima? Telekava on külma ilmaga kooskõlas - vaatame filmi "Päev pärast homset"... Kell 23.25 on -22,9 kraadi.

Imeilus sallkrae

Ma pole just kõige parem klient lõngapoodidele (ikka tahaks oma vanade lambavillalõngadega opereerida), kuid see kaunis sall paneb küll mõtlema, et pigistaks silma kinni ja ostaks veidi lõnga. Eriti kauniks muudab salli see õhuline-karvane servake.

29. jaanuar

Prr! Küll on külm! Hommikul oli -23,4 kraadi. Pildi tegin toa aknast -no mitte ei taha õue minna. (Ei tea, mis valemiga homme auto käima saadakse?)
Kodanikukohus sai ka täidetud. Me oleme nüüd üle loetud. Korra tuli isegi infotelefonile helistada ja nõu küsida. Igal juhul tundub, et see rahvaloendus on üks väga ebamäärane asi - kui ikka õiget aadressi ei tunnistata ja ka kaart pakub hoopis mingi x-nimega talukohta, siis pole ju need andmed õiged. Nii läkski elukoht selle x-nimega. Ometi on katastris ju õige nimi. Ja makseteatised osatakse ka õigele aadressile saata (mitte tollele x-aadressile). Noh, igal juhul tehtud ta sai. Hingekirjas me viiekesi oleme ja see on kõige olulisem.

laupäev, 28. jaanuar 2012

Päikeseloojang 28. jaanuaril

Päev jälle mitu-mitu kukesammukest pikem :)
Võrdluseks päikeseloojang 15. jaanuaril.LINK

Päikeseline ja külm laupäev

Kell üks päeval on veel -12 kraadi. Päike on oma jalutuskäiku üle taevavõlvi märgatavalt pikendanud ja muudab looduse nii kirkaks ja mõnusaks. Käisime jalutamas. Ega pikka retke ette võtta ei kannatanud, sest külm oli väga kärme läbi plingi teksariide näpistama.
Uue pargi männid on juba väga suureks kasvanud ja varjavad kenasti vaate meie maale.( Vaade ühe nurga alt...)
Uskumatuna tundub, et kas tõesti said männitited nii lähestikku istutatud. Ju siis said.... igal juhul sel suvel vähemasti selles kohas pole murutraktoriga midagi teha. Trimmer hakkab siin ruulima (Vaade teise nurga alt...)

pühapäev, 22. jaanuar 2012

Tuunitud riidepuu

Vanadel puidust riidepuudel ei taha libedamast kangast hilbud mitte peal püsida. Ja lõngajuppe ju ka on...seega - tuunima.
Täitsa vahva sai! Samas ka väikestega hea tööõpetuse tunnis silma ja käe koostööd harjutada...

reede, 20. jaanuar 2012

Arhailine tikand

Iga mõte vajab aega settimiseks ja "laagerdumiseks"... Viimane käsitööalane mõte on seotud arhailise tikandiga. No midagi ei ole teha - ikka rohkem ja rohkem hakkavad need motiivid peas "kummitama", aina enam hakkab selline algeline, korrapäratu ning samas nii ütlemata korrapärane mustriskeem inspireerima.
Nii palju võluvaid mustrinüansse!
Vägev oma lihtsuses!
Vanaaegne, lihtne, kuid samas nii peen!
Lihtne ja armas - justkui lapse joonistatud lilleke!
Tumedal taustal löövad värvid särama! Milline tihe tikand!
Heledal taustal nii mahe ja puhas! Viimane sügis-talv on olnud käsitöiselt ikaldunud aeg. Võib-olla see peabki nii olema, et ühel hetkel tuleb aeg maha võtta ning mõtteid koguda. Ideid on palju, aga teostajat ei ole. No kui mitte enne, siis esimeste kevademärkide ilmnedes tuleb teotahe tagasi...

pühapäev, 15. jaanuar 2012

15.01. kell 15.15

Täna pärastlõunal ilmutas end päike. Isegi pilves ilmaga on näha, et päev on tükkis pikemaks veninud, päike lisab omalt poolt veel hea portsu valgust juurde.
Päikeselaik tagaaias.
Päikeselaik vahtrapuudel.
Pea see aeg ei tule, mil päike juba saunast paremal pool looja läheb.

laupäev, 14. jaanuar 2012

Ilm 14.01.2012

Täna on taliharjapäev. Pool talvest peaks tänasega läbi olema ning nüüdsest peaksime pika liuga kevade poole tüürima, aga.... Terve tänase päeva on sadanud väga-väga tihedat lund. Nähtavus on pea olematu. Ja mõõtmise tulemus andis lumekihi paksuseks juba 36 cm. Masendav! Hommikul sumpasin sissesõiduteel külateeni. No ei ühtegi autojälge, inimese jälgedest rääkimata. Ja üle tee siuglseid parajad tuisuvaalud (lisaks muidu paksule lumele). Rookisime kambakesi õuepealseid kõnniteid ning auto manööverdamise platsi. Sissesõidutee on piisavalt pikk, et passida võimalikku lumesahka ja seega oma töövaeva vähendada. Lõpuks nägin mööda sõitmas mingit sinist traktorikipakat. Nägi välja kui vana veneaegne Belaruss. Küll sellisel võib sahkamine vaevaline olla. Õnneks lisandus ka üks hiiglasuur traktor. Seda sai tee ääres passitud ja nii saimegi oma tee sõidukõlblikuks. Aga sadu jätkub.... Ja kardetavasti jätkub pühapäeval sama trall. No ei pääse mitte ühelgi talvel sellest lumestressist - et kas saan autoga liikvele või istun lumevangis.... Tuleks ometi juba kevad! (Suure lumerookimisega läks pildi tegemine sootuks meelest!)

pühapäev, 8. jaanuar 2012

Ilm 08.01.2012

Ilmateade lubas külmemat ilma. .... Aga mitte nii külma. Telekas reklaamitakse auto eelsoojendit. Vähemasti diiselauto puhul on see küll hädatarvilik ja kasulik. Digitermomeetre näitas miinimumiks -15,9 kraadi. Öösel oli ka täiesti selge - täiskuu irvitas küüni katuse kohal, endal hele oreool ümber. Kusjuures huvitav oli see, et hele ala oli piiritletud väga intensiivse oranži sõõriga. Praeguseks on taevas pilves. Loodan väga, et järgmine öö enam selline külm ei tule. Meil on minu arust juba liigagi paks lumevaip maas,aga Tallinnas pidavat seda ikka hulga rohkem olema.

esmaspäev, 2. jaanuar 2012

Ilm 02.01.2012.

Temperatuur on küll kõigest mingi -2, aga tuul on kõle. Vastik-vastik-vastik! Õnneks lubatakse homseks jälle vihma.

pühapäev, 1. jaanuar 2012

01.01.2012

Et võimuarmastus asenduks armastuse võimuga! (Jan Uuspõld)