kolmapäev, 4. juuli 2012

Uus istutusala vol 3

Peremehel puhkuse viimane nädal ja neiu Mulgimaalt külas - oleme palju ringi sõitnud ja tööd on lohakile jäänud. Eile siis tegime pooliku töö lõpuni... Peaaegu lõpuni, sest täna saime Köögikatalt veel hea posu väikeseõielise elulõnga tittesid, mis leidsid uue kodu küüni seina veeres.



Homme pikemaid sõite plaanis ei ole. Algab uus kaevamise ralli. Tänu Kadaka lahkusele on meil nüüd terve hulk uusi taimekesi. Suurem jagu nendest hostad.
No ei ole inimesel seda mõistust peas - pidasin ju ometi plaani, et kasvuhoone taga varjulises aianurgas likvideerin istutusala ära ja maa jääb niidetavaks. Nüüd aga vaja sinna hostade väli tekitada...

Üleüldse neid taimealasid ette valmistades saab pidevalt ennast siunatud, et ei oska inimene soliidselt käituda ja olemasolevaga rahul olla. Et oleks juba aeg suve nautida selle asemel, et igal õhtul valutavate lihaste ja liigestega tuppa roomata. No OK, ma teen selle hostade ala veel ära ja siis hakkan nautima. Kuigi.... maja sein on ka teisel maja poolel juba värvitud ja hommikupäikeses on õunaaed nii ilus... ja maja seina ääres on üks sobilik koht varjutaimedele..... ja üle-põllu-vanatädi käis meil valge pojengi oksakesega, et kas ma ei tahaks sellist. Nüüd vaja täpsustama minna, kas memm mõtles tervet põõsast või soostub ta andma ühe jupikese suurest põõsast. Sellest teadmisest sõltub, kuhu see pojeng sättida.....Noh ja  keegi pidi ju maa sonkimise lõpetama ja aeda nautima hakkama?.... 

5 kommentaari:

Tii ütles ...

Tubli töö! Nüüd küll õhtul ehk kondid valutavad, kuid talvel mõtled, et küll kaevaks kui seda lund ees ei oleks.
Mina ei ole mingi pojengiaednik oma paari põõsaga, aga terve põõsa ühes tükis ümberistutamise katse olen jõudnud juba läbi teha. Istutasin nimelt varakevadel hoolikat suure mättaga igamehe roosa vana põõsast teise kohta - täpselt samale kõrgusele ja kastsin hoolikalt nii alt kui pealt. Lehed haljendasid, kuid kõik õiepungad jäid kängu. Siis uurisin kirjandust ja sügisel istutasime majanaabriga koos tema akna alla terve pojengiheki sellest põõsast ja üle poole materjali sai veel ära visatud. Juba järgmisel aastal olid õied peal:) Juhuks kui sa pole märganud uurida - liiga sügavale ei tohi rohtset pojengi istutada - maksimaalselt 5 cm pungade peale mulda.
Ei tea, kas nüüd on juba piisavalt suvi, et võiks teie tööd kiitma tulla?

Mariihen ütles ...

Nüüd on piisavalt suvi juba küll :D
Ainult et paluks alates järgmisest nädalast aega planeerima hakata. Meil noor sugulane külas, kelle viime laupäeval Võrtsu kanti koju. Arne tahab Võrtsul kalaõnne ka proovida, seega tagasi tuleme pühapäeva õhtuks.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tubli töö!
Suvel peabki sporti tegema, liigutama ja d-vitamiini koguma!

Kadakas ütles ...

Ega te juhuslikult kuldkalakest pole püüdnud? :) Päeval sõidate ringi ja öösel kerkivad suured istutusalad nagu võluväel!
Ja aitäh! Kaksikud siniverelised kiisud toimetavad juba agaralt toas ringi ja õpivad mjäu tegema - esialgu tuleb küll vaid mää, aga küll nad õpivad.

MUHEDIK ütles ...

No näed, ja ongi valmis ja ma usun, et Sa naudid ka valutavate kontidega seda ilusat tulemust. Puha ettevõtmise asi, aga tükk maad parem kui murus üksteist huikavad põõsad. Ja ju neil aednikel ikka haldjad ja päkapikud peidus on, kes vähemalt jõudu juurde annavad:)