neljapäev, 2. veebruar 2012

Kummaline ilm

Kole-kole külm on! Ka päeva eeldatavalt kõige soojemal ajahetkel temperatuur - 24,8-st kõrgemale ei kerkinud. Kui uskuda EMHI kodulehel olevat infot, siis pühapäevaks prognoositakse koguni -35 kraadi. Vanasti oli ikka nii, et krõbedate külmakraadidega kaasnes säravsinine taevas ja päikesepaiste, kuid nüüdsel ajal on uuemad suunad. Külm on, aga pilve kisub ja mingeid imepeenikesi lumehelbeid sajab ka. Kella poole kolme ajal oli päike mingi pilvehaga taha peitunud.
Punnpaabud nägin ometi ära!
Meie kandis kipub igal talvel olema nii, et punnpaabud ilmuvad alles talve lõpu poole. Oh, oleks see tänavu ka niimoodi! Noh, et punnpaabud tähendavad talve otsa. Temperatuurid räägivad küll sootuks teist juttu. Ja kõige tipuks pidavat kogu veebruar tänavu tavapärasest tunduvalt krõbedama külmaga tulema. Kui vaid veevärk ära ei külmuks!

1 kommentaar:

MUHEDIK ütles ...

Noh, mida keegi krõbedaks peab. Ma arvan, et kõige hullem saab varsti otsa, kuu keskpaik peaks ehk juba normaalsema talveilmaga olema ja kui ka veel mõnel öösel langebki t kuni -20, siis päevad lähevad ikka juba soojemaks. Eks see algus teeb keskmise tavapärasest madalamaks.