laupäev, 26. november 2011

Lihtsad nipid - hüva nõu

Kopeeritud Maalehe kööginippide rubriigist.

Põhjakõrbenud panni puhastamiseks kasuta Coca-Colat. Lihtsalt vala pannile ja tunni aja pärast pese pann kerge vaevaga puhtaks.


Kõik katkised sokid pese pesumasinas puhtaks ja hiljem on neid hea kapist tolmulappideks võtta. Tõmbad soki kätte ja koristamine on imelihtne! Samuti on head tolmulapid ka tükkideks lõigatud T-särgid.

Kamina ukse klaasi saab kõige paremini puhtaks kaminast võetud tuhaga. Tee niiske lapp tuhaga kokku ja hõõru lapiga ukse klaasi.

Pesumasina puhastamiseks kasuta tavalist Fairyt.Puhastab imehästi.

Kraanikauss läheb puhtaks pesupulbriga hõõrudes.

Segistilt vee plekke saab puhastada kuiva ajalehega hõõrudes.

Äädikakärbestest saab vabaneda neid tolmuimejasse tõmmates.

Kui kraanikauss on umbes,vala kraanikausi august soodat sisse ja peale äädikat. Kui kraanikausis on kihisemine lõppenud, lase kraanist vett peale. Niimoodi saab ummistusest lahti.

Hõbelusikad puhtaks: Läheb vaja fooliumit, keeva vett, soola ja soodat.Pane suurema kausi põhja fooliumit, pane lusikas fooliumi peale, lase vesi keema ja vala kaussi, seejärel pane soola ja soodat.

Veekeetja katlakivist puhtaks: Vala kannu 1l vett ja 50-100g äädikat lase keema. Kui esimese korraga ei tulnud lahti, korda protsessi.

Küpsetuspaber koogivormi: Koogivormi on raske küpsetuspaberit panna. Võta paber ja kortsuta see palliks ja lase korraks küpsetuspaber vee alt läbi, siis on temaga kergem tegutseda.

Toidulõhnade vastu külmkapis aitavad 2 asja:
1. Kortsuta ajaleht kokku ja pane külmkappi
2. Pane leivaviil külmkappi-see imab kõik lõhnad hetkega endasse.

Roostevabast terasest läikivatele metallpindadele (nt külmkapp, võileivagrill, veekeetja) jäävad kergelt igasugused näpujäljed jms peale. Et pindu kaitsta, võta pehme kuiv lapp ning veidi beebiõli ja määri pinnad kokku. Võid kindel olla, et ei näe enam kunagi külmikuuksel koledaid näpujälgi ega pea oma aega pidevale poleerimisele kulutama.

Mikrolaineahju saab kergelt puhtaks sidruni ja veega. Võta üks kauss (mis talub kuuma), pane sinna sisse vesi ja pigista ka sidrunimahl ja pane ka sidrunikoor sisse. Lase mikrolaineahjul töötada umbes 3-5 min. Võta kuiv lapp või paberkäterätik ja pühi mikrolaineahju seinad puhtaks. Kõik mustus tuleb ilusti maha ja jääb veel hea lõhn ka.

Kommentaare ei ole: