teisipäev, 5. juuli 2011

Pumbamaja kiviktaimla projekti jätk

Täna on kogu päeva pilves olnud. Vaid korra keskhommikul üritas Rapla linna kohal päike pilvi laiali ajada, aga suht ebaõnnestunult.

Täna asusime pumbamaja kiviktaimla juures tööle.
Kõigepealt planeerimine ja siis suur kivivedu. Esi-esi-esivanemate taluasemelt sai toodud suur lapik kivi, mis on nüüd tõenäoliselt selleks aluseks, millele sobib Hilise workshopis kiibitsetud tehnikas üks lillepott istutada.
Muideks, kivide järele tuleb korra veel minna.

Pildid valminud peenrast:

PS! Nelgitittesid jätkub veel ka eelmisel suvel rajatud kiviktaimla istutusalale!



4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Kas Sa katad selle künka ka mingi materjaliga, et ei peaks teda rohima? Tufipotid sobiksid sinna väga hästi

Mariihen ütles ...

Algul mõtlesin, et proovin seda ajalehevärki, aga niisugune rähakiht on seal all, et labidas ei hakanud peale. Üldiselt on mul kõik asjad ikka suure rohimise tööd. Ainult kaks peenart on lõpuks "täiskasvanud" ja nendega pole suurt muret. Muidu aga on aias põhiasend upakil :)

Hiline ütles ...

Aga kas vihmaga sealt mulda ära ei uha?. Mul kõigi kivipiiretel kile kivide all ja taga vastu mulda, muidu uhab kogu peenra padukaga minema. Mustikate taga mägisibulate peenras freesimata turvas liiva kinnihoidmiseks, aga ka oht, et esimese padukaga (imekombel sel aastal polegi padukaid olnud) võib ka mõne kivitasku tühjaks uhada.
A peenar sai vahva.

Mariihen ütles ...

Mingit moodi oleks vaja neid järsemaid külgi kindlustada, aga see on jälle niisugune vaegtööde kategooriasse kuuluv ettevõtmine.
Kive tuleb kaugelt tuua ja murutraktori käru suht väike ja töömehel lühike puhkus, mille jooksul tuleb n+1 tööd ära teha.Nii et ajapuudus on koletu!