reede, 29. juuli 2011

No kaua võib?!?

Kolmapäeva õhtu. Kell on üheksa.
Taevas on paksud tumedad pilved ja väljas on praktiliselt pime. Äikesemöll kestis pisukeste pausidega hommikul kella viieni. Padusadu oli nii hull, et enne pooltühi jõgi vuhiseb nüüd pahinal üle tammi.

Neljapäev. Kell 15 kadus elekter. Äikesepilved olid alles kaugel. Jälgisin üleval mäe peal äikesepilvede lähenemist ning üritasin kartulipõllust mehiseid maltsapuid välja katkuda. Pilvede jälgimine õnnestus. Maltsade katkumine ei õnnestunud. Maa oli lihtsalt nii vettinud, et vajusin kui sohu. Varsti algaski järjekordne padukas kohustusliku kaasleja äikesega. Seekord oli äike veel kurjem kui eelmisel ööl.

Reede. Elekter tuli tagasi kell pool kaksteist päeval. Kolmveerand ööpäeva ilma elektrita! Ja sügavkülmik on juba üsna priske noosi all! Täitsa mure oli kohe!
Kosel vaatasime, et meie pool kerkivad taas äikesepilved. Kähku koju! Ja muidugi tuli äike ja jälle selline veesein alla, et anna olla! Maapind ei võta seda vett enam vastugi.

Kas ei aitaks juba???

3 kommentaari:

iirisesõber ütles ...

Siis olete kogu vihma endale saanud.Meil ei ole korralikult tolmugi kinni löönud,kastmisest rääkimata.Täna öösel oli natuke sadanud,räästa all nõus 10-15 l vihmavett.Pilved käivad küll ümberringi ja müristab ka ,aga kõik vihmapilved lähevad mööda.

Monika ütles ...

eelmisel aastal oli meil samamoodi, pilved kippusid kogu aeg mujal seda vihma alla kallama ja meil kuivas mis kole... see aasta siis kohe topelt... Kuivajõgi oli ka vee all. kui Nõiakaev uputama hakkab, anna siis teada ;)

Mariihen ütles ...

Mõiakaevuni ilmselt läheb veel aega - meie tammi taga on "indikaatorkivi", mis ütleb, millal kaev jookseb.