kolmapäev, 8. juuni 2011

Ilmarindel muutusteta

Täna oli meite kandis 32 kraadi. Tuul puhanguti üsna tugev. Ja ei ühtegi pilvetupsu taevas!

Hommikul alustasin kella kuue paiku. Uus istutusala on nüüd üle käidud - rohitud, kobestatud. Isegi see rähapealne osa sai enam-vähem korda. Niisugune näeb välja mullusui rajatud uus istutusala praegusel ajahektel. (Pildid on tehtud õhtul kell üheksa. Päevased pildid jäid leekivas päikeses veelgi viletsamad.)Järgmine pilt on kiviktaimlast lähtuv "peenrajõgi", mis unistustes peaks laienema uueks istutusalaks. Oh ja ah - kes see jõuab ja kes see jaksab... aga unistada ju ikka võib!Üle paljude aastate sai põldu kõblatud. Kõigest kaks kapsavagu, aga vill on ikkagi peopesas. Küll selle kiviklibu kõplamine on üks vastik töö! Pooleli ka jätta ei saanud, sest linavästrku ema-isa kõndisid mu kannul ja lootsid kõblatud maa pealt näljastele poegadele midagi söödavat leida.

Homme ehk saab kuurirõdu peenra "juurdeehitus" ka lõplikult maha märgitud. Mul selleks töömehe abi vaja, mida aga igal mulle vajalikul hetkel võtta pole.
Köögiviljapeenrad said täna jälle väga põhjalikult kastetud.Interneti-ajalehest lugesin, et õhtul pidavat Maad tabama mingi erakordselt tugev magnettorm või miski säärane värk. Poisid võtsid igaks juhuks oma arvutid vooluvõrgust välja. Mine sa seda jama tea - äkki ongi selline vähe tugevam voog sealt Päikeselt tulemas.

Üldiselt on tööjõudlus selle palavusega ikka väga kesine! Aga kuumus nõuab keset päeva suht pika siesta pidamist.Koer kaevab endale mulla sisse auke lootuses end seal jahutada. Aga muld on tuline. Nii tuline, et peenraid kastes ei kannatanud ühe koha peale seisma jäädagi. Selline sütelkõndija tunne oli! Kass magab põõsa all ja ei tule päeva jooksul sealt välja. Isegi nälg tema kõhtu ei näpista -mis on tegelikult ülimalt imelik juhtum!
Kaks korda käis Potsu end jões jahutamas. Kahjuks mitte vabatahtlikult. Ta võiks ju ometi aru saada, et must pikakarvaline kasukas tahab palaval ajal veidi "loputamist" saada.

Imepeenra iiristesektoris on õide puhkenud valged iirised.
Nüüd, mil päike on loojunud, saaks veidi aias nokitseda, aga.... tunda annab päevane "ülekuumenemine" - külm on (kuigi tegelikult on endiselt väga soe - tervelt 23 kraadi.)

Kommentaare ei ole: