laupäev, 21. mai 2011

Tundmatu võrse

Palun juurdlust toimetama asjatundjaid!
Tuttava taimepuhma külje alt on end sirgu ajanud üks teist-kolmat moodi võrse. Kas see on keegi lill, kes tuleks elusalt ja tervelt teise lille puhmakesest välja harutada?Muidu aga: taevas pilvitu, hommikul maas üsna korralik hallakirme (tee siis veel suvelillede istutamise plaane), musträstad laulavad, kuldnokad toidavad ennastunustavalt oma lärmakaid poegi, sookurepaar huikab põllul, rebane, va jultunud elukas kõnnib suisa marjapõõsaste vahel, vahtrad sumisevad, kuigi õitseaeg juba tükk aega möödas, maad katab rohekaskollane vahtraõite kiht, võililled muru (tegelikult rohumaa) sees käivad hullult pinda..... on hiliskevad/ varasuvi - aasta ilusaim aeg. Oh, need viimased kaks nädalat veel vastu pidada ja siis...... puhkusele!

4 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Kahjuks on Su pilt väike, ei saa täpsemalt uurida, aga äkki on tegu selest postitusest viimasega:
http://kadakaaed.blogspot.com/2008/08/kobarpea-ligularia.html
Või siis üks teine Kadaka lill, mille nimi mul hetkel meelde ei tule. Aga igatahes arvan, et Sul tasub seda Kadakalt uurida. :)
Kadedaks teed oma puhkusega...;)

Tii ütles ...

Pildil võiks olla ka lõhisleheline päevakübar http://en.album.ee/node/23519583/50230645

Kadakas ütles ...

See üksik võrse seal puhmas on kanepilehine ristirohi. Puhmas ise kobarpea, kas przhewalskii või siis przhewalskii ja saleda kobarpea isekülvist tekkinud hübriid. Mul need 3 aias lähestikku - ikka satuvad vahel kokku.
Ahjah, kui kanepilehist ristirohtu hakkad ringi istutama, siis ta võib soodsal aastal väga rammusas mullas 3m kõrguda, kuidi jääb nii 2m.

Mariihen ütles ...

Aitäh!

Eraldasin kaks taime ja mis selgus - sellel uuel tegelasel polnud mitte üks, vaid tervelt kolm võrset. Täna on ta küll natuke longus olemisega, aga küllap kosub - uude kohta sai ta suure mullapalliga.