teisipäev, 19. aprill 2011

Kõvitsasalat

Kõrvits on. Tahtmine salatit teha on ka. Eriti hästi õnnestunud salatiteo kogemust ei ole (tükid on kippunud veidi pehmeks minema).
Veebist leidsin mõned retseptid. Silma jäid nendest kaks:
1. KÕRVITSASALAT
2,2 kg tükeldatud kõrvitsaid
2 l vett
7-8 sl 30% äädikat
650 g suhkrut
12 nelgitera
12 vürtsitera
3-4 kaneelipulka
Kõrvitsatükid vee ja äädikaga üheks ööks likku (nii jääb kõrvits krõmpsuks). Seejärel lisada ülejäänud komponendid. Keeta, kuni kõrvitsatükid on klaasjad. Kuumalt purki.

2. KÕRVITSASALAT
2,5 kg kõrvitsatükke
2,5 l vett
300 g suhkrut
6 sl äädikat
maitsevürtse: pipart, vürtsi, nelki, kaneelikoort
Keeda veest, äädikast ja maitseainetest marinaad. Tulise marinaadi sisse vala kõrvitsatükid. Lase seista 5-6 h, aegajalt segades. Salat purki.

Üks ütleb, et kindlasti tuleb igasse purki panna üks nelgitera. Teine ütleb, et vürtsid tuleks marińaadi keetes marlikotikeses hoida, et need purki ei satuks (teevad kõrvitsatükid pruuniks).

Äkki leidub kolme vaba päeva sees see ajake, mille jookul kõrvitsa salatiks muundada saan.

Kommentaare ei ole: