teisipäev, 12. aprill 2011

Kevad - ta tuleb siiski

Pildid on tehtud pühapäeval, 10. aprillil. Tänaseks on lund muidugi märksa vähem alles jäänud.

Puud vanas pargis leotavad "varbaid" puhtas lumesulavees.Veesilm Imepeenra kõrval. Ajutine kahjuks.Mutt ei ole looma nimi! Või kui on, siis on ta kindlasti saatanast. No küll on neil olnud tore paksu lumavaiba all külmumata mullas tõnguda ja pahandust teha. Nagu kuumaastik! Mitte jägegi murust... Et susi neid sööks! Et vihm neid kastaks!Meie jõgi on jälle kenasti veerohke. Luiged Orus põllu-järvel.Eluvaim hakkab tagasi tulema. Täna toimetasime juba õue peal. Esimene lapike murugi juba riisutud. Veidi puid lõigatud. Mulluseid taimevarsi lõigatud. Ja mis kõige olulisem - lõkkesuits tõi õue peale mõnusa kevadtööde lõhna. Aiandusaasta 2011 võib alata!

Küll need haned on ikka jutukad! Ise lendavad, aga naabriga on vaja kogu aeg midagi lobiseda. Taevaalune on haneparvesid täis!
Nägin kiivitajaid ja linavästrikku. Kuldnokk pidi ka kohal olema. Näinud veel ei ole. Ah jaa!Minu lemmikud - sookured lauglesid metsa kohal!

Kell viis õhtul 10 kraadi varjus!

2 kommentaari:

Nodsu ütles ...

Seda on rõõm teada, et sookured kohal, nad on ka ühed minu lemmikud, nende hüüd kõlab nii eriliselt, lummavalt...
Muruga on sellel aastal kehvad lood jah, lisaks muttidele on ka hiirtel (ilmselt?) talv otsa suur pidu käinud, nii et kogu aed on kaetud kas mütsakate või "mullatorudega"... muru on täpselt nii palju, kui omades mälestustes eelmisest aastast meeles :S

Eve Piibeleht ütles ...

Meil samasugused mutimäestikud.