laupäev, 15. jaanuar 2011

15.01.11. - natuke teistmoodi ilm

Ühel nädalavahetusel saime traktori abiga õue enda alla matta ähvardavad lumekuhjad veidi korrale kutsuda. Nüüd on see tehnika abil teisaldatud lumi jäätunud ning moodustanud tugeva müüri (ilmselt jaanipäevani). Ronisime Potsuga tehismäe otsa (ulatusin käega küüni räästani).
Pildil vaade jõele ja Kivikõrbele. Nii külm ei ole sel talvel olnud, et meie jõele korraliku jää peale võtaks. Ikka kas vesi jääkirme peal või suisa jäävabad lahvatused siin ja seal.

Tammist allapoole jääb kärestikuline jõgi, mida jääkaane all olevana näinud ei olegi. Talvel näeme seal vahetevahel vesipappi, suvel jäälindu. Rootsi Tee jõe kaldal on rohkem või vähem kõrgetest tuisuvaaludest lumeteki all.
Tegelikult meelitas õue päike, mis oli end keskpäevaks enam-vähem selgesse taevasse särama sättinud.
Kui miski muu peatsest kevade saabumisest märku ei anna, siis vähemasti pilved on juba natuke teist nägu - täna oli taevas sõudmas suuremaid ja vähemaid valgeid pilvetupse.
Tahaks juba midagi kasulikku teha! Iiiiiigav on!

Temperatuur keskpäeval - 11 kraadi.

Kell 19.00 on juba -17 kraadi.

Kell 21.00 on juba - 21 kraadi.
Liberecis (Tšehhi) sprindivõistlustel mäenõlvad rohelised, temperatuur +6 kraadi.

4 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Berliinis oli hommikul pluss 9. Tallinna Lennujaamas -10, koduteel vahepeal -14, kodus taas -10, aga nüüd, südaöö paiku -16

Mariihen ütles ...

Meil südaöö paiku -22

Köögikata ütles ...

Meil oli päikesetõusu ajal -15.

See lause "Talvel näeme seal vahetevahel vesipappi, suvel jäälindu" kõlab nii vahvalt vastuoluliselt. :oP

Mariihen ütles ...

Nii ta on. Must-valge vesipapp ukerdab jääkamakatel, elektrisinine jäälind lendab suvel jõe kohal kiiresti, nagu välgunool.Paaril korral olen teda ka paigal seisvana näinud, aga pildile püüda ta end ei lase.