pühapäev, 28. november 2010

Talve nii et tapab!

Talve ametliku alguseni on aega veel maa ja ilm ning tegelikult on alles novembrikuu, aga.... mul on juba kõrini. Tõsiselt! Kui ikka teid lahti ei lükata või kui lükatakse, siis suht suvalisel ajal, mis tavakodanikke- tööl ja koolis käivaid inimesi mitte ei aita, siis on ikka väga raske toime tulla.

Praeguseks ajahetkeks on parkla serva lükatud lumevallid ehk natu-natuke madalamad, kui nad seda eelmise talve teisel poolel olid. Kui see jama niimoodi samas vaimus jätkuda kavatseb, siis saame meetrise lume asemel nii umbes-täpselt kahemeetrise lumekatte maha. Põhja - ja kirdetuisk on voolinud uhke tuisuvaalu parkla ja jõe vahele.
Ja muidugi tuleb alustada kasvuhoone päästeakstioonidega, et vana ja vaevatud karkass lumeraskuse all kokku ei kukuks.
Talv on ilus? On küll, kui poleks igapäevast muret, kas saame või ei saa tööle-kooli-koju.
Tegelikult on talv üks pikk ja vaevaline kannatuste jada ja seda ainuüksi selle WFS pärast. Ja tegelikult pidavat meite kandis see lumekuhi üks naljalugu olema. Tallinnas olevat lõputu lumesadu ja lumeuputus totaalne.

Täna, pühapäeval, on olnud meitel kogu päeva päikesepaisteline (niivõrd-kuivõrd seda päikest üle metsa üldse näha on), temperatuur lõuna paiku -8 kraadi.

3 kommentaari:

deia ütles ...

meil sajab siin jah 3 päeva jutti juba. vahepeal peab pooletunnise pausi ja siis läheb samas vaimus edasi. igastahes siin on lumehanged juba saavutanud eelmise aasta kõrguse - ja seda 3 päevaga. ei tea - kui samas vaimus jätkab, siis varsti enam maja lumehangest välja ei paista :D
aga meie siin lükkame ise teed lahti - ajalugu näitab, et valla peale lootma jääda ei saa - möödunud aastal käis traktor öösiti ja lükkas tänava lahti. sellel aastal tuleb mingil suvalisel ajal päeval, kui temast enam mingit tolku pole. aga meie murutraktor hoiab kenasti tänava puhtana - nii et meie siin naudime talve täiel rinnal - täna kelgutasime kohe mõnuga. ja siin on eilsele 60 cm ööga ja tänase päevaga ca 20cm juurde tulnud - ei tea kust see ilmajaam need 45 cm võttis. siin hakkab lumekihi paksus varsti meetrini ulatuma :D

Mariihen ütles ...

Kas murutraktorile on lisatarvikuna võimalik sahk osta? Ei tea, kas MTD marki murutraktor on lumelükkamiseks piisavalt tugev?
Ja ega 3 km oma kulu ja kirjade ning pisikese murutraktoriga lahti ei lükka küll. Meil on alles 3 km kaugusel need teed, mida peetakse lahtiajamise vääriliseks kohe lumetormi järel.

deia ütles ...

Meil ongi mtd traktor - ja sahka täitsa võimalik juurde osta. Lisaks sahale peavad olema ka ratastel ketid ümber ja tagumistel ratastel on mingid lisaraskused.
Meil siin lükkab ta ca 300 m pikkust tänavat lahti. 3 km läheb vist raskeks jah talle - ega tema tööjõudu ju suure traktoriga ikka võrrelda ei anna.