pühapäev, 8. august 2010

Palavus

Täna on ilm imelik. Õhk on selline ... teistmoodi. See pole udu. See pole ka tolm, sest masinaid pole teel liikunud tükil ajal. Aga ometi on õhk hall. On see sudu? Maakohas ja puhtas keskkonnas? Igatahes kummaline see asi on.
Tuul on puhanguti väga tugev. Temperatuur varahommikul 25 kraadi ja selline leilisaunas istumise tunne on.
Näis-näis, mis päeva jooksul juhtuma hakkab!
...
Terrassil on mõnus istuda ning kududa. Nojah, saunalaval kudumine teeks tegelikult sama välja :)
Aga on ka aega mõelda ja nähtut-kogetut seedida.
Eilne üritus suures ja avaras koduaias lülitas uuesti sisse ammusest ajast kuskil ajusopi sügavamas "sahtlis" tallel olnud mõtte hakata ajama suguvõsa kokkutuleku asju. Abikaasa suguvõsa - neid on palju.
Meie aed on hiigelsuur ja siin annaks sellise ürituse läbi viia küll. Telkimise kohti on ka paraja laagri jagu, lisaks ööbimisvõimalsed majas sees. Pika talve jooksul võib-olla saaks asja liikuma lükata.

Kell 1 päeval on õhutemperatuur 32 kraadi.
Kell 2 päeval 33 kraadi.
...
On õhtu. Kell on pool kaheksa ja väljas on endiselt 31 kraadi. Kagukaarest vaevukuuldavalt kostunud kõuekõmin on mööda silmapiiri lõunakaarde liikunud ja nüüd on juba eristatav ka tumedam pilveviirg. Kõu on suht äkiline - podin on peaaegu lakkamatu. Meile ta peale vist ei tule, kui ta just ei kavatse liikumissuunda väga järsult muuta.
Midagi meile ikka tuli. Vähemasti kerge vihmasaju saime küll, isegi vahtra all on tee märg. Äike ise oli selline imelik - horisontaalsed välgud sähvisid pea lakkamatult, kuid kõuekõmin jäi seekord kesiseks.
Pildil pahurailmelised pilved sõudmas vahtra taga. Need pilved tegid ilma ikka väga pimedaks!

2 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Sõitsime täna tagasi ja kah kuskil Jõelähtmest algas see sudu - Venemaa suitsupilv on ilmselt kohale jõudnud.

Köögikata ütles ...

Ja need ähvardavad mustad pilved tegid meile kell pool 9 hetkega kottpimeda öö ja sellise saju ja tormiraju, et terve nööritäis pesusid alla sadas. Õnneks taimed pidasid vastu. vist. Äike sähvis ja paukus vahetpidamata. Võimas.