laupäev, 14. august 2010

Laupäevased tegemised

Hommikul kell pool kuus 23 kraadi sooja!
Ilm oli pilves ja nii saime kohe õues tegutsema hakata. Kes tegi terrassi tugiposti, kes kaevas mättaid.
Kell kaheksa kerkis kagu- ja lõunakaares metsa kohale äikesepilv. Natuke kõmistas, vihma ei andnud tibakestki.
Kell üksteist keerati kuumakraanid lahti. Jälle on sellele suvele nii tavaline leitsak.

Istutusala on esialgses suuruses nüüd lõpuks valmis. Kuna istutada pole sinna esialgu suurt midagi, jääb mu põhiliseks tööks valvata, mis hakkab toimuma, kui mulla seemnepank näeb, et on tekkinud vaba ruumi ja valgust. Eks ma siis käin, kaevan ja kõplan, ikka vastavalt vajadusele.

Üks on kindel, selle suve jooksul tohutult hästi kasvanud alpi astrad kannatavad jälle jagada. Nii saan neid kauneid lilli ka uuele istutusalale sättida.
...
Kella ühe paiku ilmus silmapiirile järgmine äikesepilv. See jäi meist veel kaugemale, kui hommikune.
Kella veerand kolme ajal hakkas vihma tibama. Sadu on väga tagasihoidlik, kuid eks abiks on seegi.
...
Küll mõni mõte vajab ikka kaua aega laagerdumiseks! Tulevase puhkenurga (vana lauda vundamendi) taga seisab juba palju aastaid külili üks kaevurõngas või truubitoru või mis iganes toru see on. Nüüd mõtlesin välja! Meespere appi ja püsti me ta kangutasime. Loodi ka ja nüüd on mul koht, kuhu järgmisel kevadel paar kõrvitsaseemet maha kükitada. Jälle midagi uutmoodi!

2 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Mul risti vastupidine situatsioon, taimi küllaga, aga ei ainsatki kohta nende istutamiseks ja kaevamiseks eriti aega ega ideed ka mitte...

Mariihen ütles ...

Ega mul ka ideesid ei olnud, aga kui lugeda aiablogisid, siis need ideed tekivad. Lisaks on meie aed (või mis ta iganes on) tohutult suur. Ja need uued istutusalad saan teha sinna, kuhu murutraktoriga ei pääse ja ega keegi viitsi eriti trimmerdada ka. Mul seega hea põhjus uuendusi teha. Sellesuvise puhkuse lõpuni on poolteist nädalat ja eks ikka sel 24-ndal tunnil tuleb ju hakata ennast liigutama, et puhkuse lõpus saaks öelda: "Tehtud!" Kui tsiteerida klassikuid :)