laupäev, 14. august 2010

Kiviktaimla vol 4. I etapp on valmis

Valmis niivõrd kuivõrd. Mättad on ju veel teisaldamata. Aga vot murutraktoriga ma põhimõtteliselt ei sõida! Tähendab, pole sõitma õppinud. Jäägu midagi ikka meespere teha ka.

Pildi esiplaanil istutusala külatee poolne ots. Ta jäi seekord selline imeliku kujuga, aga asi on lihtsalt pooleli. Jätkamiseks tõenäoliselt järgmisel suvel. Tänavu hakkan jääma ajahätta. Kui nüüd hoolega vaadata, siis on näha istutusalast paremal niidetud ala, mille taga viirg niitmata ala. See on tulevikuunistus - jälle üks koht, mida traktoriga niita ei saa. Tegemist lauda vundamendiaugu valliga. Vot kui miski traktori moodi massin need vanad paneelid ära on paigutanud nii, et nad meie iluaeda teenima hakkavad, siis vaatan, mis selle künkaga (voorega) saab. Kuuri otsas ootab suur töö - oh, oleks vaid seda ajakest, siis teeksime selle väliköök-puhkenurga lõpuks valmis. Aga aega netu. Vähemalt sellel, kes kiviseinu laduda oskab.
Noh ja eks mõni aeg tagasi sai tehtud pilt ka teisest istutusala otsast. Hmm.... kui nüüd pilti vaadata, siis see "ots" pole enam selline, nagu varem. Tumedam ala on juurde tekitatud. Ja saab veelgi tekitatud, kui.... Jah, siis, kui koos pingelangusega otsa saanud füüsiline ressurss taastunud on. Seniks käin ja jalutan uue ala ümber ja imestan, kuidas me küll niisuguses teadmatuses elasime ning sellisetel imevahvatel kividel mätaste all peidus lasime olla.

5 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Oleksid Sa ometi iitsatanudki, et Sa ka kiviktaimlataimedest huvitatud oled...aga ma katsun homme midagi välja kaevata, sest pean nädala algul millalgi ema juurde minema, siis sokutan nad sinna, saad ehk millalgi järgi minna.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Vat ma ei saa nüüd aru. Kas Su kiviktaimla jääb keset heinamaad? On tal ikka publikut ka?

Mariihen ütles ...

Köögikata! Vaata siis, kui Sinu peenrast taimi välja kaevasime, polnud mul sellist maad veel olemas ju. Ma ei taha taimi väntsutada ühest kohast teise. Ikka sinna, kuhu nad on plaanis panna. Kose vahet ma ikka sõelun. Hoiame siis sidet!

Lillekasvataja! Sul ongi raske aru saada, sest see meie "aed" on tegelikult tohutult suur maa-ala. Kuna maja ees ja kõrval on vanad puud, mille juured võtavad mullast rammu ja ei lase päikest lillede ligi ning jõe ääres on "Kivikõrb", kus kividel a 5 cm saepurust tekitatud mulda peal, siis ei jäägi muud üle, kui tuleb ala laiendada.
Kui nüüd maja juurest lõuna suunas liikuma hakata, siis on 1. kasvuhoone, 2. vana köögiviljamaa, millest aretame millaski rosaariumi, 3. tuleb see rohumaa, mille all on ehitamata jäänud lauda vundamendiauk ja väikesed vallid, (praegune töötanner), 4. tuleb Rootsi Tee ja 5. endine karjamaa, millele istutasime puud peale. Vot selline suur lahmakas maad on meil hooldada :D Kavandatavast puhkenurgast jäävad nii rosaarium kui ka see kiviktaimla nagu peo peale :D Äkki kunagi satud siiakanti, siis näed oma silmaga.
Muide, mulle tundub, et ega Sinu aed ka palju väiksem ei ole - müttad seal ju 24/7.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

2,2 hektarit aga nö. aktiivsee kasutuses lilleaed on umbes pool hektarit vist.
Ma lihtsalt mõtlesin, et kiviktaimla peaks olema kuskil tee ääres, koht, mida eriti harida ei ole aega aga mis kogu aeg silma all. Fotodel aga tundub justkui, et kuskil majade taga heinamaal.
Ma ütlen, et ega need fotod ei anna pooltki seda edasi, mis tegelikult on!

Mariihen ütles ...

See roheline Rootsi Tee ongi tee :) Kasutame jalgsi, jalgratastega ja laagrite uhul on sedakaudu sõitnud ka külaliste autod.