teisipäev, 3. august 2010

3. august


Ilmajaamal on täiesti õigus - ees on ootamas muutlikud ilmad. Eile oli väga-väga palav, tänane hommik on pilves, suisa hämar, kuid sooja on tubli kaheksateist kraadi.

Ajaloo tarbeks tegin pildi jalge all krõbisevast kõrbenud murust, milles vaid üksikud võililled väheke rohelisemat ilmet omavad.

Õhtune ilmateade ütles, et Tallinnas oli jälle sadanud. Ning Harku kandis olevat juulis poolteist kuunormi vihma sadanud. Mis asi see küll on, et meil üldse vihma ei tule?!? See on juba ebanormaalne!

3 kommentaari:

deia ütles ...

Nu ma Harkus pesitsen. Ilmajaamast ca 3 km linnulennult. Ja tõesti, ei saa sademete üle kurta. Tänagi tuli justkui selgest taevast siuke padukas. Aga mis sellest vihmast tolku on? Maapind on ikka kivikõva ja põõsaalused kuivad. Aga jah, muru pole meil sellel suvel küll ära kõrbenud - kasvab kurramus liigagi kiiresti + umbrohi ::))

Köögikata ütles ...

Meilgi kipub liiga kuiv olema, aga siiski oleme aeg-ajalt mõne elupäästja saanud ja päris kutu kõik veel pole. Isegi murus on ristikulaigud veel rohelised.

Monika ütles ...

EMHI-s see HIRLAMi mudel näitas eile, et täna sajab meie kandis kõvasti. Täna näitab HIRLAM, et sajab hoopis pigem idapoolses osas ja meile lubab 5.augustiks vihma. Masendav. Ma tegelesin puhkuse ajal ühe aiaosa, milles seni olid lauavirnad ja muu ehitusaegne koli, haljastamisega, istutasin sinna lilli ja põõsaid. Nende puhul on kohe eriliselt näha, kui longu nad õhtuks ikkagi vajuvad selle kuiva ja palavaga...