esmaspäev, 21. juuni 2010

Sinilatv

Sain 14 siniladva taimekest. Tegemist on püsikuga, mis juhul, kui kuivanud õisikuvarsi õigel ajal maha pole lõigatud, kipub isekülviga ohtralt paljunema. Natuke tihedalt need taimed nüüd peenras kasvavad, kuid mis teha, kui kõik suvikud maha on istutatud. Sinilatv on ilus ka ilma õiteta. Dekoratiivsed lehed meenutavad veidi nefroleebi lehti.
Siniladva õied, nagu nimigi viitab, asuvad õisikuvarre ladvas. Värvus on ilus, puhas.
Rohkem infot siniladva kohta leiad siit. Ja siit ka. Selgus, et tegemist on ka ravimtaimega!

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

On küll väga ilus taim, aga nõuab tõesti väga suurt tähelepanu. Enamasti kipub ta inimest üle kavaldama ja leiab ikka võimaluse oma seemned laiali puistata:) Teda on olemas ka valgeõielist.

Ilusat suve!

Köögikata ütles ...

Mul on nad eelmisel aastal seemnest kasvatatud ja tänavu õitsevad. Aga ilgelt pikaks veninud ja kipuvad lamanduma. :o( Valgeõieline oli mul ka, see oli palju madalam ja korrektne. Aga talvega kadus ära, ainult pojad jäid järgi. Loodan, et ehk ikka valged.

Mariihen ütles ...

Kui pikk on pikk? Inimene, kellelt taimed sain, näitas pikkuseks umbes põlvekõrgust. Kas sellele taimele ongi tavapärane, et vanad taimed talvel hävivad ja alles jäävad vaid noored "tited"?

Köögikata ütles ...

Pikk e. pooleteisemeetrine e. minupikkune. :o)Valge oli, jah, põlveni või tiba rohkem.
Seda hävimise asja ei tea, see valge pidas mu juures 1 talve vastu ja teist ei pidanud ja sinised on veel uuemad. Varasem kogemus puudub.

Mariihen ütles ...

Oi, poolteist meetrit on ikka kole palju! Pean need taimed teise kohta istutama. Teises peenras pole kõrgusega probleeme - andku minna.