kolmapäev, 30. juuni 2010

Palav suvi jätkub

Täna on 2010. aasta I poolaasta viimane päev. Pool aastat seda 2010. -ndat aastat olnud. Juba! Nii palju? Küll aeg lendab ikka kiiresti!
  • Hommikujaheduses kasvuhoone rohimine ( Mulda sain kobestada vaid kurkide ja paprikate alal. Tomatijuured kippusid kobestades välja tulema.)

Rohides tekkis üks mõte : Valla volikogu keskkonnakomisjon kuulutab välja konkursi "Kaunis kodu". Huvitav, kas sellesse komisjoni kuuluv inimene võib või ei või sellel konkursil osaleda. Kas tekib nn huvide ....(mis iganes peen väljend see on). Tahaks küll sellest konkursist osa võtta. Nii umbes paari aasta pärast. Juba praegu olen meie aiast vaimustuses :D

  • Kasvuhoonest tillitaimed välja võetud . ( Kasvuhoonekurgid vajavad nüüd juba rohkem valgust ja ruumi.) Sain 4 võitopsi hakitud tilli (1 + 4 = 5 koos eilsega ) . Igaks kuuks läheb vaja üks karp. Seega septembrist maini läheb vaja 9 karpi. Puuduvad neli karpi tulevad peenramaalt.

Lisan siltide nimistusse ühe uue - Talvevarud 2010. Siis on hea end järje peal hoida, et mida ja kui palju juba tehtud on.

  • Majaesised hostapeenrad rohitud.
  • Hulgaliselt mulda Imepeenrasse veetud (tänud muttidele).
  • Jõe kaldal "kivide kompositsioon" naatidest välja prepareeritud.
  • Mehed trimmerdasid.
  • Mehed paikasid tammi.
  • Alustasin uue projektiga. Sellest kirjutan hiljem eraldi.
  • Kartulivaod kõblatud. (Vot see oli nüüd küll viimane tilk selles tänases kannatuste karikas. Kannatuste karikas = palavus + sääsed + parmud

Mõned pildid kurekelladest:

Peenras:

Maja taga:Keldrivallis (!?):Hakkisin alpi astra juppideks ning istutasin nad Imepeenra ühte sektorisse. Vaatamata puhma lõhkumisele näitavad nad ikkagi oma ilusaid õisi :)Saialilled küüni seina ääres. Seal on väga palav paik, seepärast need suht sügisepoolsed lilled juba praegu õitsemas.No tere, tore! Kes siin siis elavad?

4 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Oi, mina tahaks ka hirmsasti kunagi mingil aia või kodu konkursil osaleda! Aga vat praegu sobin küll rohkem Võsa Peetri saatesse! :D

Mariihen ütles ...

Mis Võsa Peetri saade? Sul on nii palju tehtud! Sul on ilus aed! Tean, mida tähendab aia rajamisega alustamine. Tihtipeale on eimillestki alustamine palju lihtsam, kui vana ja käest lastu uuendamine.

Monika ütles ...

Julgeks arvata, et ikka võib osaleda! Ainult kui selle kodu omanik kuulub züriisse, siis ta peaks oma kodule hinde andmisest end taandama, oleks ilus :)

PS: peaks pretendeerima kunagi eksursioonile Su koduaeda ;-) Või äkki kutsud krõõdad enda juurde?

Mariihen ütles ...

Monika!
Meil on aiaekskursante käinud nii tuttavate "mahitusel" kui ka lihtsalt juhuslikke möödasõitjaid (kuigi tee peale ei paista suurt midagi). Mis Krõõtadesse puutub, siis need on suvepuhkusele läinud ja aja maha võtnud. Ma just ise tahaks võõras aias kiibitseda.