neljapäev, 24. juuni 2010

Mis lill see on?

Olen teisest aiast saadud taimega koos saanud veel ühe tundmatu isendi. Leidsin ta teise taime varjust. Koukisin välja ja istutasin pottidesse kosuma. Ehk saab temast veel asja.

Taim on väga pisike, väga madal. Tundub, et tema võrsed tahavad laiuda mööda maad, mitte kõrgustesse tõusta. Õied meenutavad õige veidi kannikese õit. Ka värv on selline roosakas. Esimesel pildil on õied küll pigem valged, aga kuna leidsin ta teise puhma lehtede alt hämarusest- ehk sellepärast. Taim on nii pisike, et istutamiseks oleks paras olnud kasutada pintsette.
Aga kes ta on? Ja kus talle kasvada meeldiks?

4 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Harilik müürilill - kivipragudes, müüridel, kiviaedadel, väga kasinates oludes. Potis "kosumine" pole talle sugugi meeltmööda. :oP

Mariihen ütles ...

Vot kus lops! Kuhu ma ta siis panen? Ära visata ei raatsi, õiget kohta tema jaoks ei ole...

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tee talle kiviktaimlasse paekividest pesa seniks kuni parema koha leiad

Köögikata ütles ...

Jah, kiviktaimlasse ta sobib. Või kui Sul on kuskil selline kuivem kivikuhi või vana pragunenud müürijupp. Kõige ilusam oli ta Londonis betoneeritud püstloodis kanaliseina pragudes, no lausa olematutes oludes. Aga mul temaga õnne pole. Omas kiviktaimlas sattus sipelgate ohvriks, on küll taas ellu ärganud, aga vaid 2-3 lehekest. Ja tööle kui viisin, tuli just peale seda vihmutisüsteem ja nii niiske talle ei istu. Algul läks väga lopsakaks, aga kevadeni ei elanud. :o( Seega on minu jaoks kuidagi uskumatu see tema kirjeldus kui väga vähenõudlik - pigem eriti pirtsakas. Või ei sobi lihtsalt tema ja minu aura omavahel kokku.