teisipäev, 2. märts 2010

Pole just parim aeg

Kevade tulemisest.
Esimene vasikas läheb ikka aia taha.
Esimene pääsuke ei too veel kevadet.
Ja õige ta on. Kolm ööpäevaringselt plusspoolele jäänud temperatuuriga päeva on läbi. Talv näitab jälle hambaid. Oma teovõimekuses kahtlema löönuna teeb ta seda õige vihaselt. Praegu lõõtsub akna taga vinge tuul, mis korstnad vilistama paneb. On see märk läänepoolseid Euroopa riike rappinud marutormi jäänustest, kes teab.

Olukorrast riigis.
Googeldasin natuke ning tegin endale selgeks mõned seni arusaamatuks jäänud majandusterminid: saneerimine ( Mulle tundub see küll rohkem Potjomkini küla ehitamise moodi tegevusena, aga küllap asjatundjad teavad paremini.), pankrot, eraisiku pankrot (Oh seda häda ja viletsust, kui menetlus iseenesest läheb juba kena kopika maksma. Kopika, mida pankrotistujal niigi pole).

Aiandusest.
Vaatasin oma ajaveebi eelmise varakevade sissekandeid. Hmm... tagumine aeg oleks vähemasti paprika ära külvata. Ning lobeeliad. Aga teed on libedad ja pelgalt mõtegi Kosele sõitmisest on väga vastukarva. Eks näis. Äkki on Kiilis ka kuskil seemneid müügil, vaja välja uurida.

Käsitööst.
Olematu. Totaalne kriis. Ühtegi ligilähedaseltki käsitöömaterjali meenutavat asja nägemisulatuses pole.

Energiast.
Pole nimetatut. Kui oleks aega, tahaks lausa katsetada, mitu tundi suudaks ühtejärge magada. Praegu tundub, et tubli ööpäeva magaks küll. Kuigi jah, nendel esimestel
soojadel päevadel oli "hull jälle rahutu", mitte ei püsinud toas, aga see soojus ja kevad on veel üsna kaugel ning õues pole suurt midagi teha. Seni püsib unekas.

Huvitavat ajalehest.
Ajalehest Postimees.ee
Haridustöötajate liidu ettepaneku kohaselt võiks noorempedagoogi töötasu alammäär tõusta 2011. aastal seniselt 9516 kroonilt 10 500 kroonini; pedagoogil 10 077 kroonilt 11 100 kroonini; vanempedagoogil 11 517 kroonilt 12 700 kroonini; ja pedagoog-metoodikul 13 908 kroonilt 15 300 kroonini.
Nojah, tore ettepanek küll, aga karta on, et selle kohta sobib öelda: "Las koerad hauguvad, karavan sõidab edasi". Oleks, peaks, tuleks - sõnad, millel ei ole kaalu.
Siinkohal mõned seosed:
töötasude kahanemine = uue, paremini tasustatava töökoha otsimine
koondamine = koondamistasude maksmine
pole töötajat = pole omavalitsusel rahavoogusid tulumaksu näol
Kellele see kasulik on?

2 kommentaari:

piretirahvariided ütles ...

Varsti-varsti on koolivaheaeg käes! Pea vastu! Ja küll kevad ka tuleb!
Ei mäleta, kas siin on jutuks tulnud, aga mina otsingi juba uut töökohta. Mitte küll palga pärast.

Mariihen ütles ...

Hästi raske aeg on. Sul on ehk lootust uut töökohta saada, linnas võimalused natukenegi suuremad. Mul pole just suurt lootust. Samas ei tahaks nagu oodata ka seda hetke, mil öeldakse, et täname väga, aga sinu teeneid me enam ei vaja. Üsna perspektiivitu tulevik.