neljapäev, 28. jaanuar 2010

Prrr - kole!

Hommikul - 24 kraadi ja üsna tugev tuul. Tuiskab nii, et kohati on auto üleni mingis valges lumepilves. Aruvalla kandis elektrit pole. See tekitab paljudes kodudes lisaprobleeme. Pimedus ja raadio-teleri vaikimine on siin see kõige väiksem probleem.

Isegi raadios öeldi, et säärane ilm muudab autode käivitamise veelgi komplitseeritumaks, kui seda -30 kraadine pakane oleks.

Tänase ilmaga on oma nina toast välja pistmine tõesti suht jõhker ettevõtmine! Külm lõikab kui noaga läbi riiete!


Tuisuvaalud on tihedad ja seetõttu kõvad - justkui betoonist. Poe juures üks autojuht juba kurtis, et jäi oma autoga kodu sissesõiduteele kinni. Kätte ka ei saa... Need vähesed traktorid, mis üldjuhul liikumisvõimelised peaksid olema - need käima ei lähe. Liiga pikalt on olnud liiga käredaid külmakraade.
Kui kõiki neid suuremaid ja väiksemaid kahjustusi kokku lugema hakata, saaksime juba väikestviisi loodusõnnetuse kokku.

Kui isegi lapsed juba küsivad, et millal see talv ükskord lõppema hakkab - no siis peab see talv ikka olema liiale läinud küll.


Kütan. Ja ikka veel kütan. Soe ei ole. Muidugi on selles mõttes soe, et mingeid +0 - +9 kraadiseid näite majas ei ole, aga..... tualetis on veevärk endiselt külmunud. Vahepeal nagu juba toimis, nüüd jälle mitte... Ja tuba võiks ikka soojem olla küll. Lihtsalt ei julge rohkem puid koldesse panna - äkki kütame lõhki...
Meie perest on saanud talvetee fännid. Praegu ei taha mitte mõeldagi, et teeks võiks nimetada seda ollust, mis mingit kahtlaselt lõhnavat paberkotikest tassis loksutades tekib. Super hea tee saame hoopis vaarikavartest. Teekann on pidevalt tulel. Ja teed joovad nüüd juba ka poisid. Uskumatu!
Eriti mõnus on see tee veel siis, kui tassi on lisada ka sidruniviil ning suhkru asemel võime mett kasutada.


Saaremaal pidavat nüüd juba täiesti arvestatav talvetorm möllama. Uudised mainisid ka ohtu elektrikatkestuste tekkimise osas. Tuleks omal ka tikud ja küünal valmis panna. Lahinguks tuleb valmis olla.

Kaugel see kevad veel on? Tuleb ta märtsi alguses?.... Märtsi lõpus?..... eeee..... Aprillis?

Kommentaare ei ole: