laupäev, 23. jaanuar 2010

Pilte koduaiast krõbedal talvehommikul

Köögi aknast õue vaadates peatus pilk küüni katusel. Mis seal siis nüüd on? Eile oli lumi katusel jäljetu. Täna öösel on keegi seal katusel patseerinud. Kes? Mink vaevalt. Pole kuulnud, et see loom kõrgustes armastab turnida. Äkki nugis? Tema ju puu otsas ronib... ... Ja küüni katusele on ilmselt hüpatud toominga okstelt.
Jõgi tukub jääkaane all. Aga elu käib. Jälgi on palju. Arvatavasti on mõned jäljeread maha joonistanud ka meie Hugobert, aga metsloomade jälgi on ka.
Et ilm on ikka tõesti külm, seda näitab ka järgmine pilt. Tammi all ei lähe jõgi naljalt jäässe. Aga jääs ta on!
Elektrimehed on meie aia ilusa lumekasuka totaalselt "ära retsinud". Mehed käisid küsimas, kas nad võivad vanad elektripostid meile jätte. Kütteks või nii... Et nad muidu peaksid need notid kuskile prügimäele viima. No milleks selline raiskamine? Niisugused purukuivad ja immutatud puud on vähemasti tulehakatuseks ülimalt head.
Küll on kole, et maasikamaa nii ära on tallatud! Ega see neile maasikatele küll midagi halba ei tee, aga ilus pilt on rikutud :)
Mööda tallatud lund pääsesin marjapõõsastele lähemale. Nii hullusti lume alla mattunud põõsaid ma pole meie aias varem küll näinud.
Maja lume ja külma meelevallas. Kas peab vastu? Peab.
See suvepuhkus... Kas võtta kogu puhkus välja? Või jätta osa päevi järgmisesse aastasse?
1. Puhkusetasu on vaja - pool maja ootab uut voodrit. Tegelikult oleks majale vaja ka teine kiht värvi peale tõmmata.
2. Sellel suvel lõpeb panga orjamine. Selle võrra edaspidi kergem.
3. Silmad-kõrvad tuleb lahti hoida, pidades silmas kuupäeva 01.01.2011. Kui muul ajal elus muutusi teha, siis on mingi tagasimaksmise jama. Samas - minu kohustused projekti koordinaatorina lõpevad alles järgmise õppeaastaga...
Seega - kui lubatakse, siis ikka kogu krempel korraga!
Tegin ajaloo talletamiseks pildi ka selle nurga all, kus näha, milline tööpõld sel suvel ees on ootamas.
Kui majale teist korrust ehitasime, siis oli üksvahe selline huvitav seis, et pool maja oli kõrge, pool veel madal. Kahjuks sellest perioodist pole pilte. Tol ajal oli veel filmirulliga fotokas. Ja poisid olid väikesed. Kellegi kriim käsi oli natuke aparaadi kallal nokitsenud ja film sai valgust... Nii polegi midagi, mida nüüd vaadata.

Kommentaare ei ole: