pühapäev, 24. jaanuar 2010

Külma pühapäeva õhtu

Juhtusin vaatama seakaamerat hetkel, kui seal oli söömas kenake kitsekari. Nemad, vaesekesed, on praeguste talveolude juures koledasti hädas. Hea, et nad on leidnud tee sellele söödaplatsile!
Avastasin, et kasvuhoone katus on ühes kohas alla andnud - klaasitükid olid maas. Lumi katab praegu seda auku kasvuhoone katuses.
Soputasin jasmiinipõõsast - see on nii laiali vajunud selle suure lumekoorma all.
Ja küll on külm!
Ainus hea asi kogu selles jääajas on valgus. Alles see oli, kui rõõmustasin, et tule pidin põlema panema alles kell neli. Täna polnud pool viiski veel häda midagi!
Lugesin blogi, kus autor kirjutab, et nende kodus on multifilm "Jääaeg"ja mängufilm "Päev pärast homset" keelatud filmide nimekirjas. Et neid ei vaadata enam mitte kunagi :) No tõepoolest - milleks reaalsust filmidega veelgi võimendada.
Huvitav, kas Eestimaal leidub veel mõni lootusetu optimist, kes endiselt kilkab a la "Küll on tore lumi!", "Küll on vahvalt külm, õige talv on lõpuks kohal!" ??? Kaldun arvama, et nüüd on talvefännid juba üsna ehmunud ja kuss.

Kütan maja, soojendan autot, kütan maja, soojendan autot.... Kõige selle tralli juures läks kook ahjus kõrbema, köök oli maast laeni suitsu täis. Masendav.
Sundisin end ühe 5. klassi loodusõpetuse teema jaoks PowerPoint esitlust tegema. Niigi palju kasu sellest päevast.

2 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Küll on tore lumi! Küll on mõnus külm! Ma täitsa ausalt kilkan. Ei meeldi mulle need porised-vihmased-tormised talved, aga sel aastal on super - umbrohi ka ei kasva :)

Mariihen ütles ...

Ehhee! Mulle tundub, et ma juba natuke tahaksin seda umbrohtu :)