kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Härmatis

Nii paksu härmatist ei ole mina veel kunagi näinud. See tundub pea ilmvõimatuna, aga ometi lähevad puude-põõsaste oksad iga päevaga aina jämedamaks ja jämedamaks. Õues ringi vaadates tundub, et seis on peaaegu samasugune, nagu suvel. Roheliste lehtede asemel on puudel jääkristallidest "lehed". Härmatis ja lumi on moodustanud kena valge müüri, mis vaateid õuele varjutab.

Härmas kask.
Härmas kaseoks lähemalt vaadatuna.

Härmas lepp. Pildistatud on suunaga alt üles - seepärast on näha ka oksaraagude tumedad jooned.
Härmas toomingas.
Härmas vaher.
Härmas vahtraoks lähedalt vaadatuna.
Müstiliselt ilus on praegune loodus!

2 kommentaari:

Köögikata ütles ...

On jah müstiline. Ja et seda härmatist veel nii kaua järjest jagub. Imeline talv meil tänavu. Justkui teeks kõik olemata jäänud talved tagasi. :o)lyrogur

Mariihen ütles ...

Kõige kummalisemana tundub just see, et puud nii pikka aega lume all on. Tavaliselt on seda lund okstele jätkunud paariks päevaks, siis on tuul kõik maha raputanud. Nüüd aga justkui aina hullemaks läheb. Mul hakkab juba mändide pärast hirm. Need ei ole nii sitkete okstega, nagu kuused. Täna töölt koju sõites juba nägin mitmeid murdunud oksi tee ääres. Lumekahjustused saavad vist suured olema. Imestan, et meile seni veel elektrit on jätkunud. Traadid on nii jämedad ja lookas... Aga üldpilt on ikka ilus küll!