esmaspäev, 28. detsember 2009

Selle aasta viimane esmaspäev

Teed on äärmiselt raskelt läbitavad! Ei tea, kas lumekoristustehnikat vallal polegi? Talv ei jää kunagi tulemata. Eelarve ühes lahtris peaks lumekoristuskuludega ka arvestatud olema.
Kuskil on vist isegi selline klausel kirjas, et teed peavad olema avatud iga talu juurde, et vajaduse ilmnedes kiirabi või tuletõrje ligi pääseks. Praegu on liikumine punktist A punkti B igaühe eralõbu ja kaskadöörioskuste proovilepanek.
Potsu armastab õues möllata. Tuppa tulles on tema jalgade küljes suured lumepallid. Küll tal on palju tegemist, et neid palle pikkade karvade seest lahti harutada! Ja küll ta on siis naljakas!

Küll on mõnus olnud see pühade aeg! Ma pole juba viis päeva toidupoes käinud. Mis on üks ütlemata suur ime! Lihapirukate tarvis tehtud hakklihatäidist jäi pirukateost veidi üle. Panin selle sügavkülma ning täna oli väga hea sellest materjalist frikadelle teha! Ja kuidagi ei saa mainimata jätta, milline suur õnn oli see, et tänavu tillipeenral taimed lokkasid. Küll on hea värskelt lõhnavat tillipuru toitude sekka soputada! Kuskil sügavkülma nurgas peaks olema ka hakitud sibulapealseid, aga neid ma pole veel üles leidnud. Kahes suurest jõulukringlist ei saadudki üks-kaks-kolm jagu. Aga sellest polnud midagi - tükike mikrouuni ja välja võtad imepehme kringli - justkui äsja küpsetusplaadilt võetud!

Vaatan igal pööripäevale järgneval päeval õues valitsevat päevavalgust ja sisendan endale, et näe, juba on päev tsipake pikem. Kasvõi poole minuti jagu. Asi seegi! Kes ei hinda piskut, ei oska ka suurest lugu pidada - kõlab vist sedamoodi üks vanarahva tarkusetera.

Üks hea kild on ka kõrvu jäänud: Praegusel raskel ajal on gravitatsioonijõud kõigil suunurgad allapoole venitanud. Kange gravitatsioon siin planeedil Maa :)

Kommentaare ei ole: