kolmapäev, 16. detsember 2009

Õhtused mõtted ja tegemised

Ma pean ikka ja jälle mainima, et detsembrikuu on üks kole kuu. Eriti veel detsembri teine pool. Üks mure ajab teist taga. Teinekord on kaks-kolm muret suisa korraga päevakorral. Võta ikka üks ja viska teist.... Jõulude tulek...

Homme ja ülehomme tuleb asjaga saada sinnamaale, et võiksin enam-vähem kindel olla, et lapsed mängivad esmaspäeval ja teisipäeval oma rollid välja. Praegu meenus, et lasteaeda esinema ma oma lastega seekord ei jõudnudki :(
Vaja läheb meil kolme väikset kuuske. Need saan oma maa pealt. Kostüümide kontroll on homme. Kardan, et leidub nii mõnigi, kes ikkagi ütleb: "Ma unustasin koju!"
Esmaspäeval on need päkapikkude jõulutoad. Pidime homme kolleegiga arutama, mis me siis teeme oma meisterdamise töötoas.
Suure surmaga õppisin ühe voltimistöö tegemise selgeks. Oi, küll kulus paberit, et hakata aru saama, kuda see asi ikkagi käib! Aga maru ilus ja efektne on küll!
Homme tuleb lastel selgeks vaielda, millise etteastega me siis suurele jõulupeole läheme. Kas mõlemad klassid koos või kumbki eraldi. Lapsed tahavad muidugi eraldi. Eks näis, kuidas lõplik otsus tuleb.
Kui kohutavalt pikk esmaspäevane tööpäev ja siis ka teisipäev mööda saavad, siis äkki on juba aega mõelda, mismoodi see pühade värk saab olema.
Kurb on see, et esimest korda elus tuleb vana-aasta õhtu üksi teleka ees mööda saata. Noored sõprade pool ja keegi peab tööl olema - vahetustega töö puhul paratamatus. Vot siis vaatangi telekat, kuni viitsin ja magan uue aasta saabumise lihtsalt maha. Seekord siis sedamoodi. Ilmselt.

Õhtuti saab tikkimisega tegeldud. Pilte pole tükil ajal üles pannud. Seda ettekavatsetult. Koju ei jõua kunagi sellisel ajal, et pilte päevavalgel teha. Nii otsustasingi, et nädala sees tikin, nädalavahetusel õmblen ja teen pildid. Momendil on pooleli eeee.... loen kokku..... viis asjakest. Vot sedamoodi! Pildid nendest siis ilmselt alles kas laupäeval või isegi pühapeäval.

Kommentaare ei ole: