reede, 25. detsember 2009

Esimene jõulupüha

Meie õueampel on ka kaunistatud! Ilusatest klaasjatest jääpurikatest on saanud omanäoline dekoratsioon.Päev läbi on looduskalendri metsakaameratel silma peal hoitud. Kaamera 2 on väga sea-rohkes piirkonnas. Kaamera 1 alal nägin täna vaid nelja siga. Foto on arvutiekraanilt maha pildistatud. Küll sel hetkel oli palju elajaid söödaplatsil! Arvan, et korraga oli sööma sattunud mitme karja loomad.

Jõululaupäeva pärastlõunal käisime Liiva kalmistul küünlaid süütamas. Siis tekkis mõte minna Kose kiriku asemel hoopis Juuru kirikusse. Mu abikaasa soovis kuulata endise kolleegi ja samas Magnuse klassijuhataja jutlust. Tauno on Tauno. Olgu ta siis koolis või kirikus. Vähemasti ei rääkinud ta sellise kirikuõpetajatele omase paatosega. Oli täiesti tavaline inimene.
Juuru kirikus ma polnud varem sees käinudki. See on ikka tunduvalt väiksem, võrreldes Kose kirikuga. Aga sama külm ja sama pungil täis kirikulisi.
Koju sõites läksime veel ka Tuhala kalmistult läbi. Koju jõudes olid kartulid keenud, praad soe. Poisid said oma ülesannetega kenasti hakkama.

Õhtul vaatasime telekast tavapärast "jõulufilmi" "Visa hing".

Jõulud. Minu jaoks on need pühad valguse pühad. Pühad, kus tähistame valguse võitu pimeduse üle. Päikese tagasi tulemise pühad.
Lapsed tulevad kooli alles 11. jaanuaril. Siis on päev juba õige mitu kukesammukset pikemaks veninud.
2. veebruar on minu jaoks juba aastaid olnud oluliseks tärminiks. Sel päeval on kell viis õhtul veel valge. Miks just see kuupäev? Lihtsalt sellepärast, et tol kuupäeval oli mu laste vana-vanaema sünnipäev. Istusime siis ikka pärast tööpäeva köögis laua taga ja sõime torti. Aknast jälgisime päikese loojumist. Ja panime kella viieks päeva pikkuse märgi maha.

Esimene püha. Sama mõttetu päev, nagu seda on 1. jaanuar. Süüa pole vaja teha, minna pole vaja kuskile. Ei poodi, ei tööle. Tahaks midagi kasulikku teha!!!!
Kütame kaminat ja oleskleme teleri ees. Huvitav, kas seekordne "Jõulutunnel" kogub rohkem annetusi, kui seda eelmisel aastal õnnestus teha? Ei usu! Igal aastal on eelmise aasta summa ületatud. Oletan, et seekord jääb tulemus palju kesisemaks. Ajad on rasked.

Kommentaare ei ole: