laupäev, 28. november 2009

Laupäevased toimetused

Plaanid plaanideks, aga üks päev on korda läinud ikka siis, kui midagi plaanivälist ka tehtud saab. Kuna lõngade kapis sai väike puistamine toime pandud, siis leidsin mõned väikesed lõngajupikesed, mis millekski tegelikult enam ei sobi - nad on lihtsalt liiga lühikesed jupid. Nii tegin hakatust säästusoki kudumisega. Sellel algab -lõpeb värvirida just seal, kus ta ise tahab. Lõngade jämedus on ka just selline, nagu ta parasjagu on. Põhiline on see, et lõnga ju päka ümber ikka ei keri küll, aga üks crazy sokk on hää kevadel kalossidega aiamaal tuterdades jalga pista!
3. Advendihommikute laudlina mure on lahendatud!

7. Vana linik. See linik oli vana juba siis, kui ema sellele äärepitsi heegeldas. Nüüd siis seda vanem. Aga: vanast uus, kleidist pluus. Nii öeldi juba vanasti. Ei ole nüüdki asjad teisiti. Ma siis kah tuunisin seda linikut. Seda väikeste suvaliste lillemotiividega. Tikkimislõngaks mulinee.
8. Pättide tikkimine. Ma küll pingutan, aga see on kohe niimoodi määratud, et mina kahte täpselt ühesugust asja teha ei oska. Kohe kuidagi ei õnnestu! Kõik on ainueksemplarid ja kordamisele ei kuulu :) Õhtul teleka ees sai tikkimisega tegeldud, nüüd on kell juba pühapäeva sees, aga mul ikka see teise päti mustri tikkimine pooleli. Pühapäeval vist saan valmis.
9. Pooleldi valmis pajalappide lõpetamine. Nu daa! Ikka nii, et kohe kuidagi ei saa tööde kuhja eest ära. Vaja teist ikka juurde tekitada. Leidsin nimelt jube jämedat lõnga. Lõngaks on seda isegi nagu palju nimetada - see pigem sihuke nööri moodi moodustis. Mul 4,5 vardad kõige jämedamad. Nendega siis proovisin kududa.

Sellel pildil on pajalapid, mis on heegeldatud sõna tõsises mõttes viimastest juppidest. Mõnda lõnga isegi ei jätkunud nelja lapi tegemiseks. Seepärast on mõlemal pajalapil üts külg ütsilda, tõine tõisilda.
See on minu lemmikvariant - mõlemad lõngad sellised pussakad efektlõngad + värvid.Õite jämedast lõngast kootud pajalapid. Palju neid lõpuks tuleb, seda ei oska veel arvata.10. Kutsad tehtud ja ära viidud.

Aga kõikse olulisem tegu tänase päeva sees: autoga ülevaatusel käidud. Tehtud! Läbitud! Detsembrini 2010 jälle mure kaelast ära!

Kommentaare ei ole: