laupäev, 23. mai 2009

Suvelillede istutamine (täiendatav)

23. mail istutasin välja ja 24. jätkasin selliste taimede istutamisega, nagu pildil näha. Muidugi olen ära lõiganud eestikeelse lillenime. Aga ladinakeelne nimi on Chrysanthemum paludosum. Nimi on vähev, taim ise tuleb selline madal ja tagasihoidlik :D
23. mail istutasin maha kolme erinevat värvi astritaimed. Aga ettevalmistustööd olid "jubedad" - juurisin välja ühe jumikalise. See oli taim, mis hakkas meeletult vohama, lämmatades ära nartsissid, mõned tulbid ja tõnnikese. Ilmselt tuleb selle juuritud taime võrsetega võidelda terve suve, sest mingid risoomijupikesed ikka maa sisse jäid. Enne astrite istutamist vedasin peenrale ka veidi komposti.
24. mai hommikul jätkus astritaimede istutamine. Nüüd need taimed kõik peenras!

23. mail istutasin terrassi ette sellised taimed. Nime ei tea, esimesed kaks taime sain kunagi Jelena käest. Ilmselt on tegemist mingi tagetese sordiga. Google andis nimeks 'Tangerine Gem' . Ju siis on nii. Taim on suhteliselt madal, ümara kujuga ja tihedalt-tihedalt täis pikitud pisikesi ühekordseid kollaseid õisi. Imeilus! Taimel on selline iseloomulik tugev (vänge) lõhn. Ma ei ole just eriti pirtsakas lõhnade suhtes, aga seda lille ma pigem ei tooks tuppa vaasi. Küll aga on ta kaunistanud lauda meie suvetoas (õuetoas). 22. mail istutasin küüni seina äärde lillherneid. Kasvukoht on päikeseline, kuid sellest johtuvalt ka pidevas veepuuduses. Lilleherned saavad toestuse küüni seina abil. Peenra esiservas on eelmisel suvel maha pudisenud seemnetest tärganud saialilletaimed.


Kommentaare ei ole: