pühapäev, 26. oktoober 2008

Tugev torm

Oh sa poiss, kus täna öösel oli ja on veel praegugi võimas torm! Maja seinad naksuvad ja mõne iili ajal on ikka tõsine hirm, et nüüd küll tõstab majal katuse pealt ära. Kui torm raugeb, tuleb minna õue tormikahjustusi hindama. Poisid käisidki juba väljas - kahel mesitarul oli tuul katuse üsna kaugele lennutanud. Vahtraoksi on ka kole palju maas. Tundub, et mõne vaiksema ilmaga saab päris kobeda lõkke teha. Elekter on majas veel tänu sellele, et praegu on tuul kuskilt lõuna ja edela kandist. Meie liini ohustab enamasti põhja- ja kirdetorm.Kuigi on pühapäev - nädala kõige vastikum päev (uus töö- ja koolinädal ees ootamas), siis täna on küll väga mõnus lihtsalt lebotada. Ja üldse ei huvita isegi see, kas praamid Virtsu- Kuivastu liinil sõidavad või mitte - Madis ei lähe veel lähema kahe kuu jooksul Saaremaale.

"Murdlained" meie jõel.
Alati pahur isakass Hugobert ootab, millal ometi lõpeb karjuv ülekohus ning teda tuppa lastakse.

Igaks juhuks paigutasin auto õue peal teise kohta, et suured vahtraoksad (väiksemat sorti harud) seda ei tabaks. Lipumast on ka nii viltu, et ümber see täna veel kukub, see on peaaegu kindel.

Eile poest tulles otsisime ilusamaid sügispilte, mida ma oma looduskalender-ajaveebi saaks üles panna, aga sügis on üks masendav aastaaeg, mida ilusat sellisest novembri-eelsest ajast ikka leida on. Mis silma jäi, selle katsun ikka jäädvustada. Selgus ka, et naabrimees Aivar on meie külas järjekordse maja koos maaga ära ostnud ja hakanud seda "üles vuntsima".(Nii hoiab Aivar kinnisvaraarendajaid siit eemal ja takistab meie küla põldudele papist majade ehitamist). Ta võiks meie majaga ka midagi analoogset teha, sealjuures ilma, et me välja peaks kolima :))) No igatahes uut laudist oleks meie majal kohe hädasti vaja :) Öeldagu veel, et meie kodumaisel jalgpallil kehvad ajad on!



Arne helistas ka töö juurest ja ütles, et laevad kõiguvad kai ääres kohe õite hoogsalt. Väljend, mis seda laevade kõikumist ilmestas oli küll selline, et oi-oi-oi... "laev hüppab nagu l...i lapse häll".

Kommentaare ei ole: