neljapäev, 9. oktoober 2008

Pere jälle koos

Eile oli nii kiire, et jõudsin vaevu tunnid ette valmistada.
Madis tuli kuni uue aastani koju, mõnekski ajaks jääb ära see Saaremaa vahet seerimine.
Ootasin teda Ülemiste kaubanduskeskuse parklas, kui poiss tuli õige pika sammuga. Selgus, et teda oli tahetud röövida !?!? Ta oli bussijaamast tulnud otse mööda Masina tänavat, aga reeglina on see tänav inimtühi. Järsku märkas, et mingi jorss kõnnib pikemat aega tema kannul, teisel pool teed veel teine mees rattaga. Poiss oli sammu lisanud, need ikka kannul. Siis oli selja taga kõndinud mees üritanud juttu teha. "Noh, tulid Soomest töölt? On sul tutvusi, et ma ka saaksin tööle?" jne. Madise õnneks oli ühest eespool seisnud majast väljunud kaks vanemat meest, poiss lausa jooksis nende juurde ja vabanes nii tülitajatest.
No jah, eks kaakide tähelepanu võisid äratada tema spordikott ja suur kohver, milles ta oma arvutit transpordib. Igatahes lubas poiss nüüd edaspidi koos suure rahvamassiga otse Tartu maanteele minna, kuigi veidi pikem maa. Või tuleb mul hakata linna sisse sõitma? Aga ma ei tea parkimise tasudest mitte midagi! Ja Tallinna liiklus on metsik - olen 20 aastat tagasi seal isegi sõitnud, kuid olud olid siis teised. Ilmselt on see siiski suurelt jaolt ikkagi sisendamise viga: Viljandis, Rakveres ja Haapsalus sõidan küll, kuigi võõrad linnad ja aimu pole, kust kuskile saab... Täna just inimese- ja ühiskonnaõpetuse tund - saan lastele ka hoiatava näiete õhtustest ohtudest rääkida.

Poiss hakkab oma praktikat siis meie koolis tegema - meil saab kolmapäeviti koolis olema mitu võõrast kutti - tüdrukutel elu huvitav :) - kolmapäeviti käib meil Euroopa Noored vabatahtlik töövarjuks, siis üks teise kooli poiss käib konsultatsioonidel ( muidu on e-õppel) On see tõesti võimalik, et ta oma kooli õpetajad ei ole e-õppe rakendamiseks veel valmis???? Raske uskuda, aga noh, eks see jälle plusspunkt meie koolile. Sirje on meid ikka kõvasti tagant utsitanud ja oleme nii mõnegi kooli õpetajatest kaasaegsema lähenemisega õpetamise võimaluste valimisel.

Kommentaare ei ole: