esmaspäev, 27. oktoober 2008

Kolm päeva elektrita? Kuidas pimeduses tööd teha?

Kui nüüd uskuda Eesti Energia teadet, siis on kolmel päeval, 27.- 29. oktoobril terve tööpäeva kestvad elektrikatkestused. (Algul teatati vaid ühest päevast, siis lisati veel kaks päeva boonusena).
No on ikka aeg valitud - lastel koolivaheaeg! Ise ka täna-homme ei pea kuskile minema. Käsk oli neil päevadel teha HotPotatoes koolituse kodutööd ära (kellel veel tegemata)ja muidugi ka tööplaanid kogu oma võlu ja valuga. Aga mida sa teed, kui elektrit netu!
Koolis ka uus kord - ikkagi ametiasutus ja õpetajatel ei pea välisukse võtit olema.
Tuleb kodus tööle hakata 18. 00-st kuni hommikuni? Jääb ära!
Ilm on ka nii pime, et isegi kappe korrastada ei näe, kui toas tuli ei põle.

Liiga palju vaba aega toob pähe lollid mõtted. Leidsin end Tallinna Ülikooli doktoriõppe informatsiooni lugemas. Vene-aegne diplom vastab nüüdsel ajal siis kutsemagistri kraadile? Kas valel ajal cum laude lõpetamine on piisav doktoriõppeks? Ilmselt ikka on, sest atesteerimisnõue (kraadi omamine) oli ju täidetud.

Pedagoogika doktoriõppest leidsin Eha Jakobsoni nime. Tema uurimistöö teema on just see, mille mina ka valiksin. Mõnes mõttes oleks igati huvitav võrrelda kahe täpselt analoogse teema erinevat käsitlemist ning uurimuse tulemusi. Iga töö on ju tegelikult küllaltki subjektiivne - isiksus mõjutab suuresti tulmusi.
Eha on täiesti uskumatu liitklasside pooldaja - see pidi olema suisa ainuvõimalik õpe! Mina olen jällegi kindlameelne liitklasside vastane. Olin esimest aastat kohutava olukorra ees - anna aga tunde 21-le III ja IV klassi õpilasele, kusjuures endal pole halli aimugi,kuidas ühe suuga kahte erinevat asja korraga rääkida. See oli õudne aeg. No siis Sirje viis minu, I-II klassi õpetaja ja lasteaia juhataja (seal ka sisuliselt liitrühmad) Unipiha Algkooli tutvuma liitklassi tööga. Eha ja tema abikaasa töötavad kahekesi selles koolis (kokk-koristaja-kütja kolmas inimene). No absurdsena näis oma töösse näpunäidete saamine sellises seisus, kus ühes koolis on 4 klassi peale 12 õpilast ja need jaotatud kahe õpetaja vahele. Meil 21 + 16 õpilast kahel õpetajal!
Ühesõnaga - kui nüüd ikka mõelda selle doktoriõppe peale, siis me saaksime Ehaga kindlasti totaalselt erinevad uurimistulemused. Olen selles 110% kindel.
Aga no see on lihtsalt üks plaan - ei tea, kes see viitsiks õppida ja eksameid teha!!!

Liitklasside probleemile mõtlesime Leeloga esimestel liitklassi-aastatel palju.Mina muidugi oma laiade lõugadega ei saanud vait olla ja trükkisin mingi paberi pealkirjaga : "Mis mind rõõmustab ja häirib Harmi koolis". No ja siis näitasin seda ka Leelole. Tema muidugi suure hurraaga, et nüüd kirjutame sellele põhjalikule analüüsile alla ja anname direktori kätte. Ma loll ka ei mõelnud tagajärgedele!

Veel samal päeval pärast tunde oli kokku kutsutud erakorraline õppenõukogu, kuhu olid kohale kutsutud isegi vallavanem ja haridusnõunik. (Kusjuures meile Leeloga ei olnud keegi sellest sõnagi öelnud). No vot see oli vastik õppenõukogu! Pärast Leeloga asja arutades tundsime, nagu oleks me mingid suured süüdlased ja ei taha tunnustada valla raha kokkuhoiu poliitikat. Mõtlesime isegi, et nüüd tuleb meil allkirjastada veel üks paber - lahkumisavaldus. Nii palju me sel korral siiski võitsime, et põhiainete osas oli meie tunnitariif veidi kõrgem. Aga selleks aastaks on kõik jälle kenasti ühtlustatud. Sirje alles hiljaaegu mainis, et talle tundub, et seda tookordset vastuaktsiooni ei ole meie Leeloga talle oma südames siiamaani andeks andnud. Ega ei ole jah :)))

Kommentaare ei ole: