esmaspäev, 21. juuli 2008

Uudis Urve perest!!!

Naisühendus Epp valis aasta pereks 2008 perekond Kotovi Põlvamaalt.

"Aasta pere valimine on kaunis tava, mille seitse aastat tagasi algatas Rahvaliidu naisühendus Epp. Valituks võib osutuda iga tubli pere, keda iseloomustab elujaatav hoiak, ühtehoidmistunne ja soov ennast arendada. Kotovite perekond just niisugune ongi," märkis Naisühenduse Epp esinaine Ülle Juht.

Tiitli pälvinud perekond Kotov on silmapaistnud oma kodukoha külaliikumise edendamisega ning kultuuriväärtuste kandjana. Pereisa Heldur on Lobotka külavanem, Värska vallavolikogu liige ja haridus- ja kultuurikomisjoni esimees.

"Värska vallas ja eriti külades ei toimu ühtegi üritust, kus ei oleks nõu ega jõuga abiks pereisa Heldur Kotov," ütles Naisühenduse Epp esinaine Ülle Juht. Peres kasvavad kolm tütart on tublid õpilased ja aktiivsed rahvuskultuuri edendajad, kes laulavad setolaule "Laanetsirgus" ja "Trallikutes". Pereema Urve on Värska lasteaia õpetaja, keda tunnevad kõik Värska lapsed oma esimestest eluaastatest alates.

Nende kolm tütart on kõik tublid õppurid, peale selle leiavad aega ka muuks: löövad kaasa omakultuuriringis, mängivad jalgpalli, laulavad seto laule ja mängivad rahvapille. Triinu lõpetas 7. klassi, ühtlasi Värska muusikakooli viiuli eriala 3. klassi – viitega. Viiulimänguoskus kulub marjaks ära rahvapilliansamblis Trallikud, muud anded ja huvid leiavad rakendust tantsustuudios, lastekooris ja jalgpalliklubis FC Lootos. Tuulil jäi seljataha 9. klass, tema mängib rahvapilliansamblis Trallikud setu kannelt, jalgpalliklubi FC Lootos koosseisus aga tuli 2007. a Eesti meistriks. Teele lõpetas 11. klassi, ta on õpilasfirma Villapärl reklaamijuht ning lööb kaasa orienteerumisklubis Peko.

PALJU ÕNNE, KALLIS URVE!!!

Kommentaare ei ole: