teisipäev, 4. august 2009

Saagikoristus

Viimasel ajal on mul tükk tegu, et end läpaka taha nihverdada. Arne teeb oma pikki ja põhjalikke aruandeid, nende põhjad on kõik läpakas. Täna on Arne tööl ja võiksin ju nüüd arvutitööd teha, aga kes see viitsib.
Hoopis saagikoristusega vaja tegeleda.
Siinkohal on jälle paras aeg vanduda, et ma enam elu seeski ei pane herneid maha. No ei saa mina aru, kuidas on võimalik hernepeenart umbrohuvabana hoida! Nii nüüdki - hernes ja piimohakas suhtes 50:50.
Aga arvata võib, et selleks ajaks, kui uus külviaeg kätte jõuab, on jälle paar-kolm hernepakki ostetud :)

Sibulapealsed on ka kaunikesti kollaseks kiskunud. Vaja korra sügavkülmikut kriitilise pilguga vaadata ja hinnata selle vaba mahtu (mis tegelikult on juba pea olematu). Mõte selline, et hakiks ikka need praegu veel kenad ja rohelised sibulapealsed karpidesse.

Madis trimmerdas kartulipealsed ka maha. Varreköndid on kenasti jämedad. Loodetavasti on nende all ka kenad suured mugulad. Kartulimaa peab nüüd nädal, poolteist "järelvalmima", siis konksime saagi üles.

Naabrimees Aivariga käivad läbirääkimised meevurri laenutamise asjus. Täna oleks just sobiv päev olnud, kuna Aivar jandib linnas nende vuti-brasiillaste tuleku ettevalmistustega. Aga Arne ju ka tööl ja no mitte miski vägi ei saa sundida mind mesipuust kärgi välja võtma. Ma tahaks ikka elada veel!

Üks naljakas lugu oli ka. Olin toas ja kuulsin, et justkui helikopter lendaks üle katuse. Ja veel kahtlaselt madalalt... Läksin välja vaatama, et tea, kas too koperdaja kavatseb kuskil põllul maanduda või mis. Aga oh üllatust, see oli hoopis pesumasin, mis kõndis mööda maja ringi! No ei tea, kas asi selles, et uus masin on see õhem variant ja ju seetõttu ka kergem... aga igal juhul tsentrifuug paneb selle masina liikuma.

Kommentaare ei ole: