reede, 14. august 2009

Reedesed toimetused

1) Hommikul 8 -st 11-ni kartulimaal. Võtsime saagi üles. Kui algab tavaline koolitöö, ei suuda enam aiandusega suurt tegeleda. Viimane võhm kaob tööl.
Hinnanguliselt 250 kg söögikartulit + veidi seemet ka.

2) Üle mitme-setme aasta kükitasime kevadel kapsataimed maha. Kuidas küll kapsaliblikas teada sai, et siin on ja siit saab? Igal juhul on kapsapead suuremalt jaolt ussidest aetud. Usse on nii palju, et jooksevad aiamaal kas jalust maha! Vot nüüd peidan nende maiuse ära!
3) Järjekordne ports tomati-sibula salatit on keema minemas. Ja nagu ikka - ei ole pipart, ei ole nelki ja ole sa lahke - äädikat ka ei ole. Ega siis muud, saba selga ja Orgu poodi. Ja mis ma näen! Juba kirikuristis tee puhta märg, loigud lausa keset asfaltteed! Ja meil ei midagi! Nojah, aga Orust koju jõudsin koos vihmaga. Õigemini koos pilvega. Vihma sellest esialgu suurt ei tulnudki. Ikka piisk siia ja teine sinna. Nüüd siin trükkides ikka juba krõbiseb midagi ka akna taga. Ja kõmiseb! Oi, kuidas kõmiseb! No püüan mis ma püüan, aga välku ei ole ma veel pildile saanud. Ju on sant seebikarp! Aga pilv ise on selline! Ilus, kas pole!



Küll oli äike! Välgud peksid joonelt alla ja kus käisid kõmakad! See ei olnud enam müristamine. See oli midagi palju hullemat. Ja juba esimene raksakas võttis jälle elektri. Muidu mulle äike väga meeldib, aga kui ta on nii tugev ja nii hullusti pea kohal, siis on ikka hirmus kõhe küll. Kõige hullem oli see, et salatit keetsin puupliidil. No aga siiber ei tohi ju äikese ajal lahti olla. Mis siis üle jäi, kustutasin tule pliidi alt ära. Tassisin kõik veega üle uhatud tukid ja viimase kui tuhapire välja, aga ikkagi ajas miski asi suitsu sisse. Siis tuuluta veel maja ka, et suitsuandur vait püsiks. Jama rohkem kui rubla eest!

Aga salatit sain 7 liitrit. Kavatsesin veel ka punastest õuntest moosi keeta, aga selle äikesega ma vägikaigast vedada ei taha. Täna jääb siis hoidiste tegemine soiku.

Huvitav, kas Harmis ka äike oli? Mis siis sellest õhtusest kontserdist saab, kui juhtumisi seal ka elekter ära on?

Ja juba tuleb uus ja sünkmust pilv... Kõminat ja podinat kostab ka. Ei ole täna hoo ega hoobi vahet!

Poisid pakkisid arvutid kokku, et lähevad sõbra poole. Aga sõber oli olnud hooletu... helistas, et äike oli tema arvuti läbi löönud. Võrgupidu jäi seekord neil siis ära. Vot. Ole veel liigselt enesekindel!

Kommentaare ei ole: