MUSTIKAPIRUKAS
Taigen:
2 muna
2 dl suhkrut
2 dl sulatatud võid
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2, 5 dl suhkrut
2, 5 dl hapukoort
3 spl jahu
1/4 tl soola
1l mustikaid
1/2 dl riivsaia
2 spl jahu
1 spl sulatatud võid
Vahusta munad suhkruga. Lisa sulatatud või ja jahu + küpsetuspulber.
Taigen vajuta koogivormi põhja ja äärtele.
Sega hapukoor, suhkur, sool ja jahu.
Puista mustikad taignale. Vala peale hapukooresegu.
Sega sulatatud või, jahu ja riivsai ning pudista segu kõige peale.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 min.
MUSTIKA-KOHUPIIMAKOOK
Taigen:
100g võid
2, 5 dl jahu
1 muna
Täidis: 500 g kohupiima
2 muna
2 spl
suhkrut
3 tl vanillisuhkrut
5 dl mustikaid
Sega pehme või ja jahu. Lisa muna ning sega ühtlaseks taignaks. Suru taigen koogivormi põhja ja äärtele.
Sega kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Vala segu taignapõhjale.
pane kõige peale mustikad. Puista üle suhkruga.
Küpseta 200 kraadi juures 30 min.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar