reede, 14. august 2009

Hõrgutised Creme Bonjour´ga

SALAJASELE ARMASTUSELE
Lõika pirnid pooleks. Aseta need võiga määritud vormi. Nõruta peale likööri (vabal valikul). Kõige peale pane kreemi. Kuumuta ahjus, kuni kreem on sulanud.

VALGED ÖÖD
Suitsulihaviiludele määri kreemi. Keera lihaviilud rulli. Sekser kata salatilehtedega. Aseta liharullid salatilehtedele. Võimalusel keera ümber liharulli peenike riba sinki.

TOMATIPÄEV
Tomatitel eemalda sisu. Keeda riis. Täida tomatid basiiliku ja ürdisoolaga maitsestatud riisiga. Tomati peale pane kreemi. Küpseta ahjus.

JUUSTUKOOK
Keeksitaigna hulka sega kaks topsi kreemi. Lisa kolm tugevaks vahuks klopitud munavalget. maitsesta munavaht suhkruga. Vala saadud segu keeksivormi. Pane ahju küpsema.

HEAD ISU, STEPHANIE!
Loomafilee tükid pruunista kuumas taimeõlis. Lisa pannile kreemi ja veidi valget veini. Kuumuta, kuni juust on sulanud ning kaste ühtlane.

2 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Kõlavad isuäratavalt, ehkki see keeksitagna värk jäi segaseks.

Mariihen ütles ...

Seal retseptis oli peale keeksitaigna kirjas ka veel "valmista küpsetustaigen või keeksitaigen". Kuna ma ei saanud aru, mida mõeldakse küpsetustaigna all, siis panin kirja ainult keeksitaigna. Ma ise pole seda teinud, aga sõbrants küll teeb. maitse jääb selline "juustune". Ja munavalge teeb koogi maru õhuliseks.